Dragnea egy új párt színeiben térne vissza a politikába
Vissza

Dragnea egy új párt színeiben térne vissza a politikába

Egy újonnan alapított pártot, a Szövetség a Hazáért (Alianţa pentru Patrie) nevű politikai alakulathoz igazol át Liviu Dragnea. A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke egy vasárnap esti televíziós műsorban beszélt erről.

Mint mondta, az alakulat egykori párttársa, Codrin Ştefănescu kezdeményezésére jött létre, jómaga pedig vállalta, hogy a politika, közigazgatás, gazdaság terén szerzett tapasztalatával támogatni fogja a pártot. Kifejtette: az új politikai alakulat nem nacionalista, nem idegengyűlölő, nem radikális, nem Európa-ellenes - nem volt hiábavaló az alapítása. Fő célkitűzése a románok jóléte, és „gazdasági hazafiság” vezérli - fogalmazott a politikus.

Elmondta: ügyvédje segítségével tisztázni fogja, hogy jogában áll-e vagy sem párttisztséget betölteni, de eltökélt szándéka "nagyon sokat tenni" a pártért.

Volt pártját, a PSD-t illetően Liviu Dragnea úgy ítélte meg: a politikai alakulatot a jelenlegi vezetőség teljesen alárendelte Iohannis elnöknek, a sorozatos rossz döntések következtében a szociáldemokraták is hozzájárultak a jelenlegi gazdasági katasztrófához, az emberek életszínvonalának romlásához. "A PSD bűnrészes abban, hogy erőforrásainkat egyre inkább kicsatornázzák az országból" - mondta.

Meglátása szerint a párt vezetősége "szinte teljesen elszakadt" a tagságtól, erre - állítja - a börtönbüntetése alatt "egyszerű párttagok", polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok százaitól kapott levelekből következtetett.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre