Dragnea azt mondja, nem beszélt Tudoséval Shhaideh és Plumb lemondásáról
Vissza

Dragnea azt mondja, nem beszélt Tudoséval Shhaideh és Plumb lemondásáról

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ma azt mondta, nem beszélt Mihai Tudose miniszterelnökkel arról a lehetőségről, hogy Sevil Shhaideh és Rovana Plumb minisztereket leváltsák tisztségükből.

Dragneát szerdán kérdezték meg arról, hogy felmerült-e a két miniszter leváltásának eshetősége, amikor szerdán másodjára is tárgyalt Tudoséval. Dragnea úgy válaszolt, nem.

Arra a kérdésre, ő maga számításba veszi-e a két miniszter menesztését, Dragnea így felelt: „Nem nekem kell lemondanom”.

Mihai Tudose kormányfő szerdán, miután másodjára is tárgyalt Liviu Dragneával, azt mondta, Brüsszelben a „percepcióval” vannak problémák a két miniszter tekintetében, emellett mindketten ugyanolyan viszonyban vannak Brüsszellel, neki azonban, mint mondta, kormányfőként „szava van” ebben a kérdésben.

„Ami a probléma kormányzati részét illeti, nem tudok nem a kollégáim mellé állni, akiket ma bizonyos fajta stressz ér emiatt a probléma miatt. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a legnagyobb gondunk most az, hogy a kormányzás normálisan történjen, végigvigyük a kormányprogramot, ennek pedig egyik alapeleme az európai uniós alapok lehívása” – fogalmazott Tudose.

A kormányfő hangsúlyozta a valóság és a percepció közötti különbségeket, hozzátéve, a brüsszeli „percepció” különbözik a romániai „valóságtól”.

Sevil Shhaideh miniszerelnök-helyettes ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) indított eljárást a Belina-sziget nevet viselő ügyiratban, hivatali visszaélés miatt. A DNA Rovana Plumb uniós alapokért felelős miniszter ellen is eljárást indítana, erre már kérte a jóváhagyást a parlamenttől. Mindkét miniszter érintett a tervezett kormányátalakításban, erről hivatalos döntés csütörtökön születhet, a PSD országos végrehajtó bizottságában. Korábban ugyanez a bizottság bizalmat szavazott a két miniszternek.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kétnapos lesz az alkotmánymódosító ...
Kémer: a szilágysági település, ahol ...
Három Péter lett a Digitális Irodalmi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Az indulás fontosságáról
  • Csak az a mosoly…
  • A NEMZETI OPERETT GÁLA KOLOZSVÁRRA ...
  • Székelykocsárd: beindult a délutáni ...
  • Mi van a mosolyon túl?