Dragnea: azt hiszem, hogy végül az Igazságügyi Felügyelet autonóm intézmény lesz
Vissza

Dragnea: azt hiszem, hogy végül az Igazságügyi Felügyelet autonóm intézmény lesz

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ma úgy nyilatkozott, hogy meglátása szerint végül azt a forgatókönyvet fogják választani, ami szerint az Igazságügyi felügyelet autonóm intézmény lesz.

A képviselőház elnökét az újságírók arra kérték, hogy kommentálja Tudorel Toader igazságügyi miniszter bejelentését, hogy az Igazságügyi felügyelet autonóm intézmény lehet, saját működési törvényi kerettel. Dragnea közölte: „Ez nem új forgatókönyv. Én első perctől, augusztus 24-én azt mondtam, hogy nyugodtabban és megfontoltabban kell hozzáállni ezekhez a módosító javaslatokhoz, és a miniszter már akkor azt mondta, hogy az egyik verzió az autonóm intézményi státus lehet”.

„Én több ízben is azt mondtam, hogy jó lenne, ha autonóm intézmény lenne, és azt hiszem, végül ezen a vonalon megyünk tovább” – hangsúlyozta Dragnea.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter augusztus 25-én úgy nyilatkozott, azt javasolta, hogy az Igazságügyi Felügyelet „ne álljon semmiféle ernyő alatt”, se a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM), se az igazságügyi minisztérium alárendeltségébe ne tartozzon.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tüntetéseket szervez a Magyar Szülők ...
Kormányfőtitkár lett a korrupcióval ...
Kijelölt túraútvonalat adtak át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ