Dragnea a kormány szabotálásával vádolja Johannist
Vissza

Dragnea a kormány szabotálásával vádolja Johannist

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint Klaus Johannis államfő "aláássa és szabotálja" a kormányt, valamint a mögötte álló parlamenti többség tevékenységét.

Dragnea a PSD hétfői vezetőségi ülése után mondta ezt, arra hivatkozva, hogy Johannis immár 18 fontos kormányzati törvénytervezet kihirdetését tagadta meg, visszaküldve azokat a parlamentnek, vagy alkotmányossági kifogást emelve ellenük. Dragnea azt sugallta: az elnök a szociálliberális koalíció kudarcában érdekelt.

A PSD elnöke szerint Johannis az elmúlt hétvégén bejelentett legutóbbi ilyen döntésével, amikor a népszavazási törvény módosítása ellen emelt újabb alkotmányossági óvást, hárommillió román állampolgár kezdeményezését akasztotta el. A pártelnök a történelmi egyházak által támogatott mozgalomra utalt, amely a férfi és nő házasságaként értelmezett család fogalmának alkotmányba iktatásával akadályozná meg a melegházasság későbbi esetleges legalizálását.

Dragnea úgy értékelte: az államfő alvilági stílusban fenyegette meg Viorica Dăncilă kormányfőt, amikor egy múlt hét végi nyilatkozatában azt mondta róla: "jobb lenne, ha azt tenné, amit mondanak neki". Dragnea felidézte: Johannis a PSD korábbi kormányfőjét is, Victor Pontát is lemondásra szólította fel.

"A napokban (a bíróság felmentő ítélete nyomán) bebizonyosodott, hogy Pontának egy politikai dosszié és hamis vádak miatt kellett lemondania. Felmerül a jogos kérdés, vajon mit terveznek most Johannis emberei, hogy kikényszerítsék Dăncilă lemondását?" - tette fel a szónoki kérdést a PSD elnöke.  "Azt hittük, hogy a Băsescu-korszaknak vége. Úgy tűnik, a Johannis-korszak rosszabb, mint a Băsescu-korszak" - vonta le a következtetést a kormánytöbbség és a vele szemben álló államfő politikai társbérletéről a PSD elnöke.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még idén befejezhetik a Tűzoltótorony ...
Sporthírek röviden
Fertőtlenítőszer-forgalmazó: az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓK – Március 15. Kolozsváron
  • Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
  • A bátrak előtt tisztelegtek a felvonulók
  • Dilettantizmus felsőfokon
  • Csörte