Double Rise: felhőbe borult a Székelykő, sárba a fesztivál
Vissza

Double Rise: felhőbe borult a Székelykő, sárba a fesztivál

A természet kegyetlen törvénye, hogy a sok eső sárral jár. Úgy tűnik, a Double Rise Fesztivál szervezői megfeledkeztek erről, így a rendíthetetlen fesztiválozók és a fellépők egy sártenger közepén találták magukat. Sóder vagy kavicsok hiányában valóságos próbatétel a színpadokhoz való eljutás, amelyek előtt szinte mindenki gumicsizmában, a bátrabbak mezítláb ropják. A tegnap esti hangulatot az eső sem rontotta el, bár nem telt meg a nagyszínpad előtti tánctér. A fedett folkudvarban viszont hajnalig járták a táncot, az sem tántorította el a jókedvű társaságot, hogy a sáros padozaton nagyokat estek egyesek.

Csütörtök délben viszont már meglátszott, amit az esti homály eltakart: kevesen vagyunk. Délben elindultunk felfedezni az önmagát összművészeti fesztiválként meghatározó esemény kísérőprogramjait.

Mívesen faragott útjelzőtáblák segítik az eligazodást egy adott pontig, utána viszont mindenki a megérzéseire hagyatkozhat. A Polgármesteri Hivatal kiállítótermében egyszerre három programot ígér a programfüzet: pannókiállítást, beszélgetést a Hunyadi Akadémián és fúvóskoncertet. A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és … közötti Magyarok európában beszélgetés elmaradt, mivel csak minket érdekelt volna a nagy sorskérdésre adott lehetséges válaszok sora.

A pannókiállítás megnyitója hivatalosan csak holnap van, de a program szerint már mától megtekinthető. A megjelölt helyszínen üres falak fogadtak. Végülis így a nézők teljes bevonása megtörténik, hiszen a fehér falakra azt képzelhetnek, amit csak akarnak.

A DimaBrass fúvoskoncertjének első részében több volt a zenész mint a hallgató, de a muzsikusok spontánul kihajoltak fújni az ablakba a muskátlik közé, így csalogatták a hallgatókat. A hangulatos muzsika és az eső elől való menekülés fél óra múlva becsalogatott még fesztiválozókat, akik mosollyal és tapssal díjazták  az ABBA- és Beatles-feldolgozásokat.

Az időjárásról pedig nem beszélünk, csak örülünk neki, ha olyan. Most pedig felvesszük sáros, táncra tervezett gumicsizmáinkat és Lócival fogunk játszani.

BARAZSULY VIKTÓRIA, ÚJVÁRI DOROTTYAFotóriportunk ITT megtekinthető

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ