Díjkiosztóval zárult a nagyváradi Fux Feszt
Két díj a Puck Bábszínháznak
Két díj a Puck Bábszínháznak
Vissza

Díjkiosztóval zárult a nagyváradi Fux Feszt

Vasárnap zárult a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata által szervezett Fux Feszt, az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja. Az október 2–7. között lezajlott, a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonkét előadását láthatta a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és workshopra is sor került.

A fesztiválról két díjjal térhetett haza a kolozsvári Puck Bábszínház, a Palocsay Kisó Kata rendezte Mimorózart című előadásuk elnyerte a gyerekzsűri díját és a legjobb látványért járó Fux Pál-díjat, amelyet megosztva kapott a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A rest kegényről című előadásával.

A vasárnapi díjkiosztón továbbá két fesztiváligazgatói díjat is átadtak: a szakmai zsűri ajánlásával Szabó J. Viktor bábművésznek, a Szigligeti Színház Lilliput Társulata által bemutatott Kispipi és Kisréce című előadásban nyújtott alakításáért, valamint a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata által bemutatott, A néma cipő története című produkcióért ítélték oda, ez utóbbi előadást szintén Palocsay Kisó Kata rendezte.

A legjobb előadásnak járó díjat a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozata érdemelte ki a Történet a tálról és a kanálról című produkciójáért. Az előadás emellett a pedagógus zsűri díját is elnyerte.

(Borítókép: A díjakat Sarvadi Paul, a Puck Bábszínház magyar társulatának vezetője vette át. Fotó: Fux Feszt)

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
Svájc, ahol a vonat asztalán nem borul ...
Segítsünk Gál Antóniának!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ