Dési röplabdabravúr az oltyánok otthonában
Vissza

Dési röplabdabravúr az oltyánok otthonában

A férfi élvonalbeli röplabda-bajnokság, az A1-osztály nyolcadik fordulójában a találkozó előtt senki sem gondolt arra, hogy a Dési Egyesülés győz Krajován.

(erkedi, póka)

Felborítva a papírformát, Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők legényei sziporkázó játék után jól elporolták az oltyánokat, s nem akárhol, hanem saját termükben, ahol a hétvégi fordulóban elszenvedték az idei esztendő (ideértve a 2018–2019-es bajnokságot is) első hazai vereségüket, méghozzá olyan csapattal szemben, amely velük szemben megcsillogtatta a röplabda erényeit.

A Szamos menti alakulat bebizonyította, hogy amikor akar, nincs számára ellenfél. Nagyon régen nem játszottak olyan jól idegenben az Egyesülés játékosai, mint most a Dănuţ Pascu szövetségi kapitány edzette U MSC együttesével szemben (ezelőtt éppen tíz évvel, ugyancsak ősszel még nyertek oltyán földön a désiek, igaz, akkor a krajovaiak éppen újoncnak számítottak az élvonalban). A vendégeknél az egész keret jól szerepelt, a 18 éves Alex Raţă (meccsről meccsre egyre jobb ez a gyerek!) ezúttal is remekelt, 20 pontot szerzett csapatának, míg Vlad-Cristian Curuia-Pop 17, Tudor Paul Magdaş 16 pontig jutott. A hazaiaktól a válogatott Laurenţiu Lică tűnt ki 24 ponttal. Két volt dési röplabdázó is szerepelt az egyetemistáknál, Silviu Suson és Andrei Grigoraş, de egyikük sem volt jó formában egykori társaik elleni összecsapáson. A találkozó 97 percet tartott.

Végeredmény: • Krajovai  U MSC–Dési Egyesülés 1–3 (–23, –23, 23, –20).

E hétvégén már könnyebb feladat vár az Egyesülésre, december 14-én, szombaton 18 órai kezdettel az őszi évad utolsó menetében a sétatéri sportcsarnokban az újonc Temesvári UV csapatát fogadja.

A bánságiakat a Kolozsvári Universitatea Sportklub ebben a fordulóban 3:0 (26, 18, 20) arányban elpáholta idegenben, Lőtei Rómeó Attila tanítványai szoros első menet után végül magabiztosan nyertek 68 perc alatt, ez volt a második győzelmük ebben az idényben.

A Kolozs megyeiek közül csak a sereghajtó Aranyosgyéresi MSC volt pályaválasztó, de ez sem segített a Bukaresti Dinamó ellen, amelyet csak az első szettben tudtak megszorongatni. Ez a találkozó 3:0 (24, 11, 14) arányú vendégsikerrel végződött, és 65 percet tartott.

Az idei utolsó fordulóban szombaton Kolozsvár–Aranyosgyéres Kolozs megyei rangadót rendeznek a Horia Demian Sportcsarnokban.

További eredmény: • Galaci Arcada–Zilahi MRK 3:1. A Buzăui Gloria MSC–Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări találkozót vasárnap rendezték. Az állás: 1. Arcada 24 pont/9 mérkőzés, 2. Dinamó 20/8, 3. Zilah 18/8, …, 6. DÉS 13/8, …, 8. KOLOZSVÁR 5/8, …, 10. ARANYOSGYÉRES 1/8.

Borítókép: Dési pontszerzés, akcióban Tudor Paul Magdaş (13-as) – FOTÓ: IONUŢ GREERE/SPORTUL DOLJEAN


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Ókori „kolozsvári” múmiát CT-ztek az ...
Ötven perc bűvölet

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ