Deltakron - a koronavírus újabb variánsa
Vissza

Deltakron - a koronavírus újabb variánsa

Az új típusú koronavírusnak egy újabb változatát azonosították Cipruson: a deltrakronnak elnevezett variáns genetikai állománya a koronavírus delta változatához hasonló, de az omikron bizonyos mutáció is megtalálhatók benne. Egyelőre nem tudni sokat róla, így azt sem, mennyire lesz veszélyes a világra.

A kutatók mindeddig 25 személy esetében mutatták ki, hogy az új hibrid variánssal fertőződtek meg. A felfedezők szerint a legfontosabb kérdés majd az lehet, hogy az omikron erősebb terjedési sebességét vagy a delta halálosabb tulajdonságait „örökli-e” inkább a variáns.

Eközben a koronavírus omikron variánsa megállás nélkül terjed szerte a világon: a Reuters híradása szerint, az Amerikai Egyesült Államokban újra rekordot döntött a fertőzés miatti kórházi beutalások száma; a hírügynökség szerint, jelenleg több embert ápolnak kórházban, mint tavaly januárban, amikor több mint 132 ezer beutalást jelentettek. Az Egyesült Államokban a múlt hét elején több mint egymillió fertőzést igazoltak, azt követően pedig a hét minden napján 700 és 800 ezer közötti új esetet diagnosztizáltak.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ