De mibe kerül Trumpnak Dragnea látogatása?
Vissza

De mibe kerül Trumpnak Dragnea látogatása?

Miközben Európa vezető politikusai is többnyire fintorogva, mi több, aggodalommal reagáltak Donald Trump megválasztására, majd beiktatására, Liviu Dragnea időt és pénzt nem sajnálva igyekezett elsőként az új elnök közelébe férkőzni– és sikerült. Állítólag kemény dollárszázezrek árán jutott meghívó Dragneáéknak, viszont megérte! A három napos „politikai wellness” alatt a PSD-elnök és Sorin Grindeanu kormányfő több, talán még az ország érdekei szempontjából is jelentősnek számító megbeszélésen vehetett részt, az elnöki kézfogás csak bónusz volt. (Most aztán lesz mit visszalapátolni a pártkasszába!)

Mennyi frusztráció, micsoda bizonyítási kényszer feszítheti a szociáldemokraták elnökét – gondolhatnánk így, első látásra -, hogy egy szelfi kedvéért képes volt „bevásárolni” magát azokba a körökbe, ahol a Fehér ház új bérlője előfordul. Dragnea számításai bejöttek: nem csak a leendő befolyásos washingtoni tanácsnokok, hanem maga Trump látószögébe is sikerült bekerülni, mi több, kezet is rázott az amerikai elnökkel, ugyan hány európai vezető mondhatja ezt el magáról? (Gondolom, azóta már az összes PSD-pártszékház és Teleorman megyei kocsma falán fent van a fotó…) 

{Tovább olvasható még 239 szó.}
Geostratégiai szempontból Romániának kétségtelenül kiemelt szerepe van ebben a térségben, Washington nem hagyhatja figyelmen kívül Bukarestet még akkor sem, ha Trump egy sokkal bezárkózóbb Amerikát hirdet, ami értelemszerűen gyengébb NATO-t  jelent - ennek az európai biztonságra gyakorolt minden következményével együtt. Jelenleg Románia talán
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI
 • Kiss János (1933–2018) emlékére
  Kiss János (1933–2018) emlékére
 • Ez volt a cél?
  Ez volt a cél?
 • A II. bécsi döntés és a „kis magyar világ”
  A II. bécsi döntés és a „kis magyar világ”
 • Horváth Anna vagyunk?
  Horváth Anna vagyunk?
 • Egyesülés
  Egyesülés
 • Olcsó húsnak...
  Olcsó húsnak...
 • A kisebbik rossz
  A kisebbik rossz
 • Zsigeri félelem
  Zsigeri félelem
 • Sírás lesz a vége!
  Sírás lesz a vége!

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mintegy 12 ezer veszélyes radikálist ...
Tüntetést rendeztek a rendőrök és ...
Szabálycsokor

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ