Dăncilă: Johannis miatt késik a költségvetés-kiigazítás
Vissza

Dăncilă: Johannis miatt késik a költségvetés-kiigazítás

A kormánynak csütörtöki ülésén kellett volna elfogadnia a költségvetés-kiigazítás tervezetét, ez azonban elmarad, mert Klaus Johannis államfő nem hívta össze a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot (CSAT), hogy a testület is láttamozza a jogszabályt - mondta Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Dăncilă rámutatott, a költségvetés-kiigazításról szóló tervezet jelenleg a legfontosabbak közé tartozik, a csütörtöki ülésen azonban nem tudnak szavazni róla, mert hiányzik a CSAT jóváhagyása. "Románia elnöke nem volt nyitott rá, vagy lehet, nem volt ideje összehívni a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot, hogy az elemezze ki és láttamozza az idei első költségvetés-kiigazítást, jólleheta tervezet augusztus 6-a óta közvitán van" - fogalmazott a miniszterelnök a kormányülés elején, hozzátéve, ezért döntött úgy a kabinet a napokban, hogy felkéri az elnököt, sürgősségi eljárással hívja össze a CSAT-t.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, az elfogadásra váró tervezet - a 2,97%-os költségvetési hiány szem előtt tartásával - több pénzt irányoz elő az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás és azon ágazatok számára, amelyek költségvetés-végrehajtása megfelelő volt. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Köröstárkányon az 1919-es román ...
A Kreml nem nevezi meg a ...
Polgár Zsuzsa ötvenéves

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ