Dăncilă: havonta kiértékeljük minden miniszter tevékenységét
Vissza

Dăncilă: havonta kiértékeljük minden miniszter tevékenységét

Viorica Dăncilă kormányfő úgy nyilatkozott, a PSD–ALDE-koalíció vezetőivel együtt havonta kiértékelik minden miniszter tevékenységét. Azt mondja, „erősen indítottak”, és a kabinet „nagyon nagy komolysággal” dolgozik.

„Havonta, a két elnökkel, Liviu Dragnea úrral és Călin Popescu Tăriceanu úrral kiértékeljük minden miniszter tevékenységét. (…) Minden minisztert egyenként. (…) A határidők, a kormányprogramba foglalt intézkedések gyakorlatba ültetése mentén. Tehát a kiértékelést is a kormánykoalíció berkeiben végezzük, ahogyan az természetes” – jelentette ki a miniszterelnök az RTV hírcsatorna műsorában.

Megjegyezte, „nagyon szoros” együttműködés lesz kabinetje és a kormánykoalíció között. Közölte továbbá, a fontosabb témákról már egyeztetett minisztereivel.

„Természetes az együttműködés, heti rendszerességű találkozóink lesznek, tájékoztatjuk egymást, tehát nagyon szoros együttműködés lesz. Ahogyan az első perctől megmondtam, politikai, PSD–ALDE-kormány vagyunk. (…) Elkezdtem a találkozókat a miniszterekkel, hogy megbeszéljük a nagyon fontos témákat, gondolok itt azoknak a beruházásoknak, projekteknek a gyakorlatba ültetésének állására, amelyeknek 2018-ban meg kell valósulniuk, vagy megvalósítás alatt állnak, az európai uniós forrásokra, minden minisztérium állására, az európai irányelveknek a romániai jogszabályi környezetbe történő átültetésére” – részletezte a kormányfő.

Hozzáfűzte: tárgyalt többek között az EU-elnökség előkészítéséről, illetve a centenáriumi projektek benyújtásáról.

Azt mondja, „erősen indítottak”, kormánya pedig „nagyon nagy komolysággal” dolgozik.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ