Dăncilă: beszéltem Iohannisszal – rövid időn belül választ ad
Vissza

Dăncilă: beszéltem Iohannisszal – rövid időn belül választ ad

Viorica Dăncilă miniszterelnök hétfőn a parlamentben bejelentette, tárgyalt Klaus Iohannis államfővel a három ügyvivő miniszter kinevezéséről, az ország elnöke pedig azt ígérte neki, hogy rövid időn belül választ ad.

„Beszéltem az elnök úrral, és az ALDE-tárcák kapcsán tett három javaslatra azt mondta, hogy rövid időn belül választ ad. Nem mondta azt sem, hogy elfogadja, azt sem, hogy nem. Azt mondta, rövid időn belül előáll a válasszal” – közölte a kormányfő.

Hozzátette: a kormány működik, azonban abban bízik, hogy szerda-csütörtökig választ kap az elnöktől, akkor ugyanis esedékes egy kormányülés.

„Nincs akadályozva a kormány tevékenysége. A kormány működik” – mondta.

A miniszterelnök már előzetesen bejelentette, hogy hétfőn tárgyalni kíván Klaus Iohannis államfővel. Mint mondta, telefonon hívja majd Iohannist, hogy tisztázza, milyen szándékai vannak az elnöknek a korábban az ALDE által betöltött miniszteri tisztségekre jelölt ügyvivő tárcavezetők kapcsán. A PSD az energetikai tárca élére Nicolae Bădălăut, a környezetvédelmi minisztérium élére Ioan Deneșt, a parlamenti kapcsolattartásért felelős tárcához pedig Ștefan Radu Opreát jelölte ügyvivőnek.

A kormányfő egyúttal azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben Iohannis megtagadja az ügyvivő miniszterek kinevezését, az alkotmánybírósághoz fordul.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csökkenthetné a vírus terjedését ...
Online programajánló – ...
Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ