Dalfeldolgozással tiszteleg Cseh Tamás életműve előtt a Szintaxis
Vissza

Dalfeldolgozással tiszteleg Cseh Tamás életműve előtt a Szintaxis

Január 22-én dalfeldolgozással jelentkezett a Szintaxis zenekar: a premier apropója Cseh Tamás zeneszerző, énekes és előadóművész születésének 80. évfordulója.

„Cseh Tamás születésének 80. évfordulójára rögzítettünk egy számunkra kedves dalt a Cseh–Bereményi-páros életművéből. A Népdal IV. fel- és átdolgozásának ötlete egy héttel az évforduló előtt fogalmazódott meg bennünk. Négynapos próbafolyamat után stúdióba vonultunk és öten együtt élőben vettük fel a hangszereket és az éneket” – fogalmazott a dal születése kapcsán a zenekar. Mint kiemelték, ez az első alkalom, hogy fekete-fehér videoklipet készítettek: úgy érezték, „ez előnyösíti leginkább a dalt”, hiszen a legnagyobb tisztelettel próbáltak hozzányúlni az eredeti műhöz.

„Ezzel a dallal szeretnénk tisztelegni Cseh Tamás sokrétű életműve előtt, és egyben meg szeretnénk köszönni neki azt a zenei világot és gondolkodásmódot, amit itt hagyott nekünk” – fogalmaztak a szintaxisos fiúk. A dal ide kattintva hallgatható meg.

A Szintaxis együttes 2018 őszén alakult, tagjai marosvásárhelyi és környékbeli fiatal zenészek. Tagok: Bíró Hunor, Fábián Lehel, Horvát Attila, Kusztos Dávid és Marton Zoltán.

Borítókép: pillanat a klipforgatásról. Fotó forrása: Facebook/Szintaxis


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ