Daea: Az élelmiszerek indokolatlanul drágultak
Vissza

Daea: Az élelmiszerek indokolatlanul drágultak

Petre Daea mezőgazdasági miniszter szerint az élelmiszerek indokolatlanul drágultak, de a minisztériumnak nincs hatáskörébe, hogy olcsóbbá tegye ezeket – nyilatkozta a tárcavezető szombaton Nagyszebenben.

A miniszter a Versenytanácstól vár magyarázatot arra, hogy miért drágult meg a tojás, a hús és egyéb élelmiszerek.

“A disznóhús ára a termelőnél csökkent, a piacon nőtt. Vannak néha dolgok, amiket én nem tudok megindokolni, ezért aVersenytanácshoz fordultam, hogy adjanak ők magyarázatot a jelenségre. Nekünk nincsenek eszközeink arra, hogy beavatkozzunk a piacba és megszabjuk valamely termék árát (...), elemezze ki a helyzetet a Versenytanács és adjon magyarázatot arra, ami történik' — mondta Daea.

A miniszter szerint az élelmiszerek drágulása nem indokolt.

“Elmentünk a termelőhöz is, és elmentünk az üzletbe is. (...) Nekünk nem sikerült kidertenünk, milyen okokból emelkedtek az árak, úgyhogy a Versenytanácshoz fordultunk, hogy végezzenek ők is egy elemzést, mert ez az ők hatáskörük' — tette hozzá Daea.

A minisztérium értesítette a Versenytanácsot az észlelt drágulásokról, különösen ami a tojást, húst és tejtermékeket illeti.

A szaktárca vezetője a Szeben megyei sajtkészítőktől átvette a dokumentációt, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a szebeni sós túró (telemea) európai oltalom alatt álló földrajzi árujelzést kapjon. Daea szétnézett a piacon, ahol gyapjú zoknit vásárolt, telemeát kóstolt és megállt az előtt a bevásárlóközpontnál is, ahol a Válaszd a birkát kampány folyik.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Magyarellenes óriásplakátok jelentek ...
Az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast ...
A Fehér Házat "szomorúsággal tölti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ