Csütörtökön szavaznak a kormányról
Vissza

Csütörtökön szavaznak a kormányról

Csütörtök délután 16 órára hívta össze a parlament egyesített házbizottsága hétfőn a kétkamarás parlament együttes ülését, amelyen a Florin Citu miniszterelnök-jelölt jobbközép kormányának beiktatása ügyében dönt a törvényhozás.

Az időzítés azzal áll összefüggésben, hogy aznapra várható az alkotmánybíróság döntése az előrehozott választásokról szóló, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ által kifogásolt 26-os számú sürgősségi kormányrendelet ügyében. Az RMDSZ a rendelet hatályon kívül helyezésétől tette függővé, hogy részt vesz-e a bizalmi szavazáson.

A PSD most már nem készül arra, hogy távolmaradásukkal akadályozzák a kormányválság megoldását döntésképtelenné téve a parlamentet a bizalmi szavazás napján. A szociáldemokrata házelnökök arra azonban felkérték Citut: csütörtökig jelöljön új minisztereket azok helyére, akiknek a beiktatását nem támogatták a parlamenti szakbizottságok. A régi-új miniszterek "alkalmassági vizsgáján" hét jelöltöt utasított el az illetékes szakbizottság baloldali többsége. A szakbizottságok véleménye konzultatív jellegű.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ