Csütörtökön kezdődik a kolozsvári népzene- és néptáncünnep
Vissza

Csütörtökön kezdődik a kolozsvári népzene- és néptáncünnep

Tizenhatodik alkalommal szervezi Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóját az Ördögtérgye néptáncegyüttes november 21-24 között a Diákművelődési Házban. A rendezvénysorozat változatos programot kínál a népi kultúra szerelmeseinek, és nem csak. A színvonalas néptánc-előadások mellett lesz kézműves vásár, gyermekfoglalkozás, táncház, könyv- és divatbemutató is.

November 21-én, csütörtökön 19 órakor a Háromszék Táncegyüttes Aranyasszonyok című előadásával kezdődik a négynapos rendezvény, november 22-én, pénteken 10 órakor az Udvarhely Néptáncműhely Csángor, 19 órakor pedig a Kiáltó szó című előadását lehet megtekinteni.     

November 23-án, szombaton 10 órától kézműves vásár kezdődik, de a Tüzet viszek… Gyermek- és Ifjúsági Néptáncgála is ugyanekkor kezdődik. Fellép a Kiskaláka Szamosújvárról, a Rekettye Nagykárolyból, a Serittő Székelyudvarhelyről és a Sirülők Szovátáról. 11 órakor gyermekfoglalkozásokat és gyermektáncházat szerveznek a kisebbeknek, 16 órakor a Kallós Alapítvány kiadványát, a Mezőségi daloskönyvet mutatják be. 17 órakor Both Zsuzsa, Székely Melinda és Sántha Emőke ruháit és kiegészítőit csodálhatják meg a divatbemutató résztvevői. 19 órakor gálaműsor kezdődik, amelyen fellép a Bogáncs, Szarkaláb, Zurboló, Ördögtérgye Kolozsvárról, a Kaláka Szamosújvárról, a Cuháré és Délikert Möndörgő Szegedről és Kohoutek Csehországból.

Emellett minden este 21 órakor táncház várja a táncos lábúakat a Heltai Folk Centerben, ahol a Donát, Heveder, Kedves, Ördöngös, Rekegő, Rezeda, Tokos, Bartha Áron és Görbe Gyopár zenekar húzza a talpalávalót.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ