Csak az az osztály tér át online oktatásra, ahol igazolt fertőzött van
Vissza

Csak az az osztály tér át online oktatásra, ahol igazolt fertőzött van

Csak az az osztály tér át online oktatásra, ahol igazolt fertőzött van

Ha egy bölcsődei, óvodai vagy iskolai csoportban/osztályban előfordul egyetlen koronavírusos megbetegedés, ott 14 napra megszakítják a jelenléti oktatást és az órákat ebben az időintervallumban online tartják. Az igazolt megbetegedéstől számított 8 nap után azok a gyerekek, akik az utóbbi 24 órában készült negatív gyorsteszt vagy PCR teszt eredményt mutatnak fel, visszatérhetnek az illető tanintézetbe, a többiek viszont csak a felfüggesztéstől számított 14-ik napon.

Abban az esetben, ha az iskolában az osztályok 50 százalékában megszakították a tantermi oktatást a fent említett okok miatt, az egész tanintézményben online történik az oktatás az ezt követő 14 napon.  

Azok a VII-XII/XIII. osztályos diákok, akik be vannak oltva, és a második oltás után legalább tíz nap telt el, illetve azok, akik átestek a betegségen az elmúlt 180 napban, és a fertőzöttség megállapítása óta eltelt 14 nap részt vehetnek a tantermi oktatáson.

A fertőzött tanárok és iskolai alkalmazottak esetében a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) a kontaktszemélyek beazonosítását követően az iskola vezetőségével közösen dönt arról, hogy szükséges-e felfüggeszteni a tantermi oktatást a csoportban, osztályban vagy akár az egész tanintézetben.

A rendelet értelmében az egyetmi betlakások elfoglalásakor elsőbbséget élveznek  azok a hallgatók, akik be vannak oltva és a második oltás után már eltelt tíz nap, illetve ha átestek a betegségen, és a pozitív teszteredmény óta eltelt 14 nap. Mindkét esetben a védettséget az uniós digitális igazolvánnyal kell bizonyítani.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ