Cristian Predától is megvonhatják a Románia csillaga érdemrendet
Vissza

Cristian Predától is megvonhatják a Románia csillaga érdemrendet

Cristian Preda európai parlamenti képviselőt a Románia csillaga érdemrend becsületbírósága elé citálták, miután az Európai Parlamentben bírálta a Grindeanu- és a Tudose-kormányt. Az egykori Demokrata-Liberális Párt (PDL) szineiben mandátumot nyert EP-képviselő elmondása szerint a számonkérésre egy feljelentés miatt kerül sor.

„Az üldözés elkezdődött. Mivel bíráltam az EP-ben a Grindeanu- és a Tudose-kormányt, a Románia csillaga érdemrend becsületbírósága elé citáltak. Az ellenem tett feljelentés “összhangban van” a PSD–ALDE-nek a kezdeményezésével, amely az országot “befeketítők” számokérését szorgalmazza. Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Șerban Brădișteanu doktor (igen, az elítélt!), Mircea Geoană, Costin Georgescu volt SRI-vezér és Degeratu tábornok fog ítélkezni felettem. A testületet az akadémia volt elnöke, Ionel Haiduc vezeti” – írta Preda szerdai Facebook-bejegyzésében.

Megjegyezte, „az ítélkezés” március 28-án lesz, a Cotroceni-palotában

„Megvédem magam. Nem félemlít meg a korruptak koalíciója. Nem az én személyem, hanem egy elv forog veszélyben: a szabad és európai Románia. Meggyőződésem, hogy nem egy politikai alakulat áll mellettem, hanem ennek az országnak a becsületes polgárai. Értük küzdök. Győzni fogunk!” – fogalmazott Cristian Preda.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfő este úgy nyilatkozott: szükség van egy törvényre azok ellen, akik befeketítik Romániát, lásd Macovei és társai, akik hazudnak a saját országukról”.

 

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ