Copil menetel Antwerpenben
Vissza

Copil menetel Antwerpenben

A selejtezőt sikeresen teljesítő Marius Copil a második fordulón is túljutott a belga Antwerpenben/Anvers-ben rendezett keménypályás, 635 750 euró összdíjazású tornán.

A negyeddöntőbe jutásért pedig nagy skalpot szerzett meg a 29 évét éppen csütörtökön betöltött aradi teniszező, ugyanis a világranglista 15. helyén álló, a belga vetélkedőn 3. kiemelt argentin Diego Schwartzmant gyűrte le három szettben, 6:4, 5:7, 7:6 (7) arányban.

A világranglistán jelenleg a 92. helyet elfoglaló teniszező két óra és 45 perc után örülhetett a továbbjutásnak, a harmadik játszma egymaga 70 percet tartott.

A román teniszező 13 ászt ütött, dél-amerikai ellenfele pedig csak egyet. Copil eddigi jutalma 18 590 euró és 57 világranglistapont.

A 27 éves Schwartzman korábbi első mérkőzésükön a mexikói Acapulcóban három játszmában nyert ellene idén, így párharcuk 1–1-re alakult.

A folytatás sem egyszerű Copil számára, hiszen a legjobb nyolc között az egykori világelső, sérülés miatt sok időt kihagyó brit Andy Murray vár rá. Utóbbi egyelőre a világrangsor 243. helyére csúszott vissza, de a nyolcaddöntőben imponáló magabiztossággal verte 6:4, 6:3-ra az uruguayi Pablo Cuevast (45. a világrangsorban).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ