Ciucă felkérte a lakosságot, hogy jelezzék az állami intézményeknek a tévesen kiszámolt energiaszámlákat
Vissza

Ciucă felkérte a lakosságot, hogy jelezzék az állami intézményeknek a tévesen kiszámolt energiaszámlákat

Nicolae Ciucă kormányfő csütörtök este felhívást intézett a lakossághoz, hogy jelezzék az állami intézményeknek, ha azt tapasztalják, hogy az energiaszámláikat nem megfelelően számolja ki a szolgáltató.

A miniszterelnök a TVR 1 egyik műsorában elmondta, hogy voltak olyan energiaszolgáltató cégek, amelyeket a számlák téves kiszámítása miatt megbüntettek, a költségek újraszámolására és a javított értékű számlák kiállítására köteleztek.

„Felhívást intézek mindenkihez, aki olyan számlát kap, amely nem felel meg a törvényben előírtaknak, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba az állami intézményekkel, hogy azonnal intézkedhessünk” - mondta Ciucă.

Hozzátette, fennáll a lehetősége annak, hogy a kormány további, a fogyasztókat segítő intézkedéseket hozzon az energiaszolgáltatás területén.

„Az energiaügyi minisztérium januárban tervezi az energia- és gázárakra vonatkozó előrejelzések és kilátások további értékelését, és az elemzés eredményeitől függően további intézkedéseket tudunk majd hozni. Találkoztunk az áram- és gázszolgáltatókkal, az energiaügyi minisztérium képviselőivel, az ANRE képviselőivel is, és közösen elemeztük a helyzetet. Jövő héten, pontosabban kedden újra találkozunk, folytatjuk a megbeszéléseket. A tél eddig nem okozott problémákat a gáz- vagy villamosenergia-elosztó rendszerben, de fel kell készülnünk rá, hogy ha az időjárási körülmények romlanak, akkor ilyen helyzetekkel is szembe kell néznünk”, nyilatkozta.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ