Cîțu: rögzített összegű támogatásban részesülnek az árvízkárosultak
Vissza

Cîțu: rögzített összegű támogatásban részesülnek az árvízkárosultak

Rögzített összegű támogatásban részesülnek a Fehér megyei árvízkárosultak - közölte Florin Cîţu miniszterelnök az áradások által leginkább érintett települések polgármestereivel folytatott megbeszélést követően.

Cîţu rámutatott: a kormány egy hónappal ezelőtt megteremtette a jogi keretet arra, hogy ilyen helyzetekben a kabinet által elfogadott jogszabály hiányában, közvetlenül kiutalhassák a támogatást. Így amint a polgármesterek elküldik a kárfelmérést, az emberek megkaphatják a pénzt. „Előre mehgatározott összegekről van szó, de szükség esetén kiegészíthetők” - magyarázta.

Hozzátette: a kormány mindent biztosítani fog, amire szükségük van az áradások miatt bajba jutottaknak, ivóvizet visznek oda, ahova kell, ideiglenes lakhelyet, matracokat, munkagépeket is biztosítani tudnak, és szükség esetén a katonaságot is bevetik.

Florin Cîţu miniszterelnök Lucian Bode belügyminiszterrel és Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel közösen látogatott ma a Fehér megyei Alsóaklosra (Ocoliş), ahol a helyi elöljáró mellett Verespatak (Roşia Montană), Topánfalva (Câmpeni) és Abrudbánya (Abrud) polgármesterével egyeztetett.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás