Cîțu: nem csökken a közalkalmazottak bére, de…
Vissza

Cîțu: nem csökken a közalkalmazottak bére, de…

Nem csökkennek a közalkalmazotti bérek 2021-ben, de az egységes bértörvénnyel kapcsolatban indított kiértékelés lezárásáig befagyasztják a fizetéseke; a kormány ugyanakkor megoldást talált arra, hogy a koronavírus-járvány által leginkább érintett személyek az elkövetkezőkben is élhessenek a hiteltörlesztés elhalasztásának lehetőségével.

Florin Cîţu miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette: nem híve a fizetéscsökkentéseknek, ezért nem fognak csökkeni a közalkalmazotti bérek 2021-ben. Ugyanakkor hozzátette, megvizsgálják, hogy a jelenleg érvényben levő egységes bértörvény kellőképpen hatékony-e, mert - állítása szerint - különféle rendellenességek léptek fel hatályba lépése óta, és amíg ez a vizsgálat lezárul és levonják a következtetéseket, befagyasztják a közszférában dolgozók fizetését a 2020. decemberi szinten. 

A kormányfő rámutatott, az Európai Bankhatóság döntése értelmében a hiteltörlesztés halasztása legtöbb 9 hónapos időtartamra kérhető, a kormány azonban talált egy megoldást arra, hogy a járvány által leginkább érintett kategóriákba tartozók esetében meghosszabbítsák ezt a határidőt.

Az erről szóló rendelet részleteit a következő napokban ismertetik - tette hozzá Cîţu a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás