Ciolacu megfedte Iohannist a Trianon-törvény miatt
Vissza

Ciolacu megfedte Iohannist a Trianon-törvény miatt

Méltósággal tisztelegjünk a trianoni szerződés aláírásának századik évfordulóján – mondta Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke, aki bírálta Klaus Iohannis államfőt, amiért „nem volt nemzeti büszkesége” időben kihirdetni az erről szóló törvényt.
„A békeszerződéssel a nagyhatalmak elismerték Erdély és a Bánság keleti részének egyesülését Romániával, valamint a románok 1918. december 1-jén kifejezett akaratát és a gyulafehérvári nemzetgyűlés határozatát. A trianoni szerződés rögzítette az Osztrák-Magyar Monarchia nemzetei számára az önrendelkezés jogának megvalósítását az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Woodrow Wilsonnak elvei szerint” – jelentette ki Ciolacu az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott sajtóközlemény szerint.

Ciolacu szerint az ezzel kapcsolatos, a parlament által megszavazott Trianon-törvény nem irányul más nemzetek ellen. Mint fogalmazott, a jogszabály a román nemzetnek, különösen a fiatal nemzedéknek szól, és azt szolgálja, hogy méltósággal lehessen tisztelegni a történelem ezen fontos eseménye előtt, amely lehetővé tette az újraegyesített modern román állam létrejöttét.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Visszacsalogatja 30 millió eurós új ...
Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ