Ciolacu megfedte Iohannist a Trianon-törvény miatt
Vissza

Ciolacu megfedte Iohannist a Trianon-törvény miatt

Méltósággal tisztelegjünk a trianoni szerződés aláírásának századik évfordulóján – mondta Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke, aki bírálta Klaus Iohannis államfőt, amiért „nem volt nemzeti büszkesége” időben kihirdetni az erről szóló törvényt.
„A békeszerződéssel a nagyhatalmak elismerték Erdély és a Bánság keleti részének egyesülését Romániával, valamint a románok 1918. december 1-jén kifejezett akaratát és a gyulafehérvári nemzetgyűlés határozatát. A trianoni szerződés rögzítette az Osztrák-Magyar Monarchia nemzetei számára az önrendelkezés jogának megvalósítását az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Woodrow Wilsonnak elvei szerint” – jelentette ki Ciolacu az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott sajtóközlemény szerint.

Ciolacu szerint az ezzel kapcsolatos, a parlament által megszavazott Trianon-törvény nem irányul más nemzetek ellen. Mint fogalmazott, a jogszabály a román nemzetnek, különösen a fiatal nemzedéknek szól, és azt szolgálja, hogy méltósággal lehessen tisztelegni a történelem ezen fontos eseménye előtt, amely lehetővé tette az újraegyesített modern román állam létrejöttét.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Már csaknem 43 millió fertőzöttet ...
Kijev kemény reakcióval fenyegeti ...
Kormányfő: a szabadban kocogóknak nem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ