Ciolacu: a PSD nem jelöl kormányfőt, ha átmegy a bizalmatlansági indítvány
Vissza

Ciolacu: a PSD nem jelöl kormányfőt, ha átmegy a bizalmatlansági indítvány

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke bejelentette: alakulata nem jelöl párttagot a kormányfői tisztségre, ha átmenne egy, az Orban-kabinet megbuktatására irányuló bizalmatlansági indítvány a parlamentben.

„A PSD nem jelöl kormányfőt. Ha kialakulna egy másik többség, a PSD akkor sem jelölne a PSD soraiból egy párttagot, hogy átvegye a miniszterelnöki tisztséget. Úgy gondolom, hogy nem időszerű, hogy a PSD most új miniszterelnököt jelöljön” – jelentette ki a politikai alakulat ideiglenes vezetője.

Arra a kérdésre, hogy az esetleges jelölt technokrata lesz, vagy valamely más párt soraiból kerül ki, Ciolacu így felelt: „Meglátjuk. Én elmondtam a személyes véleményemet”.

„Elsősorban előrehozott választásokat akkor tartanak, amikor politikai válság van, vagyis nincs többség, amely kormányt alakíthatna. Jelen pillanatban, Romániában megvan minden demokratikusan megválasztott testület – parlament, kormány. Tény, hogy kisebbségi, de nem ez az első alkalom, és van hivatalban levő államfő” – szögezte le Marcel Ciolacu.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukarestnek gyanús a sok gyalogos a ...
Fullasztó tömbházfertőtlenítés: nem ...
Többszörösére emelték a kijárási ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ