Ciolacu: A PSD feljelenti Iohannist. Szerintük mit tévedett az elnök?
Vissza

Ciolacu: A PSD feljelenti Iohannist. Szerintük mit tévedett az elnök?

A Szociáldemokrata Párt (PSD) feljelenti az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) Klaus Iohannis államelnököt a Székelyföld autonómia-statútumának törvénytervezete kapcsán tett, „hamis információkon alapuló gyűlöletkeltő kijelentései” miatt, jelentette be ma Marcel Ciolacu, a politikai alakulat ügyvivő elnöke.
Ciolacu Facebook-üzenetben azt kéri, hogy hívják össze a jövő hétre a Román Hírszerző Szolgálatot (SRI) és a Külügyi Hírszerző Szolgálatot (SIE) ellenőrző parlamenti bizottságokat, amelyek hallgassák ki a két szolgálat vezetőjét az államelnök által tett hamis információkkal kapcsolatban.

Azzal vádolja Klaus Iohannist, hogy „nem tud túllépni azon, hogy a PNL elnöke volt”, emiatt úgy viselkedik, mintha nem lenne minden román elnöke.

Marcel Ciolacu úgy véli ugyanakkor, hogy a Székelyföldet érintő kijelentéseivel Iohannis „tulajdonképpen takargatni akarta az általa vezetett PNL-kormány inkompetenciáját”.

„Iohannis el akarta volna takarni a PNL-kormány hozzá nem értését, amely nem állt elő a gazdaság újraindítását célzó projekttel. Ebben a helyzetben csupán az állampolgárok hoztak áldozatot, akik otthon ültek. Jogukban áll tudni, hogy mikor térhetnek vissza dolgozni, mikor vehetik fel a fizetésüket. Azonban a PNL-kormány és Iohannis nem közöl velük semmit! Nevetséges elterelő hadműveletekhez folyamodnak” - írja Ciolacu.

A szociáldemokrata vezető szerint Iohannis elnök és a kormány nem adott megoldást a románok valós problémáira, emiatt „gyűlöletkeltéshez, etnikumközi feszültségkeltéshez és hazugsághoz” folyamodtak.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ