CFR-kapus az Európa Liga ideális csapatában
Vissza

CFR-kapus az Európa Liga ideális csapatában

Egyenletesen kiváló teljesítményének köszönhetően beválogatták a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapatának egyik játékosát a labdarúgó Európa Liga ideális csapatába, ez a megtiszteltetés Giedrius Arlauskis kapust érte.

A Dan Petrescu edzette vasutasok kiválóan teljesítettek a nemzetközi kupasorozatban, a csoportmérkőzések után a tizenhatoddöntőbe jutottak – a munkából oroszlánrészt vállalt a CFR 1907 litván hálóőre is. A legjobb 16 közé jutás nem sikerült ugyan, de az FC Sevilla elleni párharcban végül veretlenül búcsúzott az együttes (a spanyol együttes csak idegenben lőtt góljának köszönhetően lépett tovább a kolozsvári 1–1 és a sevillai 0–0 után), ezen a két meccsen is jól szerepelt a 32 éves hálóőr, hat nagy védése volt.

A whoscored.com statisztikája szerint a 87-es mezszámú 192 cm magas, 85 kg súlyú Arlauskis a nyolc Európa Liga-mérkőzést végigjátszotta (720 perc), felében kapott gól nélkül teljesített, találkozónként átlagban 3,5 alkalommal mentett gólhelyzetben, összesen 28-szor. Egyszer a meccs legjobbjának is megválasztották, jegyátlaga 7,3.

Az Európa Liga ideális csapata: Giedrius Arlauskis (Kolozsvári CFR 1907) – Silvan Widmer (FC Bázel), Jacob Harry Maguire (Manchester United), Gernot Trauner (LASK Linz), Bukayo Saka (Arsenal) – Nicoló Zaniolo (AS Róma), Frederico Rodrigues Santos „Fred” (Manchester United), Bruno Miguel Borges Fernandes (Manchester United), Esteban Félix Granero Molina (Espanyol Barcelona) – Alfredo José Morelos Aviléz (Glasgow Rangers), Umar Sadiq (Partizán Belgrád).

Borítókép: Giedrius Arlauskis végig egyenletesen jól szerepelt a sorozatban


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ