CFR 1907: vereség a Szuperkupa döntőjében
Vissza

CFR 1907: vereség a Szuperkupa döntőjében

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata a Szuperkupa döntőjét játszotta a Román Kupa győztese, a Konstancai Viitorul ellenében, és 1–0-s vereséget szenvedett.

Az idénynyitó mérkőzést a Ploieşti-i Ilie Oană Stadionban játszották 7902 néző jelenlétében. A találkozót Andrei Artean találata döntötte el a 86. percben Gheorghe Hagi csapata javára. A 93. percben volt esélye a vasutasoknak egyenlíteni, de Ciprian Deac a kapufát találta el.

A Viitorul kapuját a marosvásárhelyi születésű Tordai Árpád védte.

Dan Petrescu csapata: Giedrius Arlauskis – Andrei Peteleu, Paulo Vinícius, Andrei Mureşan, Mario Camora (csapatkapitány) – Mihai Bordeianu, Damjan Djokovics, Cătălin Itu (46. perc Juan Emmanuel Cúlio) – Ciprian Deac, Billel Abdel Omrani (76. perc George Ţucudean), Valentin Costache (70. perc Claudiu Petrila).

Az összecsapást a krajovai Sebastian Colţescu vezette.

A Konstancai Viitorul harmadik trófeáját szerzi meg a bajnoki cím és a Román Kupa után, a Szuperkupában tavaly is döntős volt, ám 1–0-ra alulmaradt a Voluntari-i FC ellenében.

A találkozón édesapja nem nevezte fiát, Ianist, akire külföldi szerződés vár.

Az összecsapás első helyzetét Itu hagyta ki a 10. percben, majd egy percre rá a Viitorul játékosa Lyes Houri sem találta el a kaput. Az első félidőben Valentin Costache, két ízben Billel Omrani és Itu, illetve Andrei Artean is hagyott ki hasonló helyzetet. A játékrész végén már Tordai kapust is megtornáztatták: előbb Damjan Djokovics 30 méteres bombáját hárította, majd Omrani ismétlésénél is helyén állt.

Fordulás után a Viitorultól Gabriel Iancu, Houri és Sebastian Mladen veszélyeztetett a tengerpartiaktól, a vasutasoktól Ciprian Deac szabadrúgása és Claudiu Petrila lövése jelentett gólhelyzetet, utóbbinál a csapatkapitány Bogdan Ţâru hárított.

Artean a 86. percben lecsapott Paolo Vinícius labdájára, mintegy 28 m-ről lövésre szánta el magát, és ezzel eldöntötte a találkozót.

Végeredmény: • Konstancai Viitorul–Kolozsvári CFR 1907 1–0 (gól: Adrian Artean – 86. perc).

A CFR 1907 csapata kedden 16 órakor az FK Asztana kazahsztáni otthonában lép pályára, a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a találkozót élőben közvetíti a Look Plus és a DigiSport1 tévéadó.

FOTÓ: FACEBOOK/TVR


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Méltó elismerést sürgetett Tőkés László ...
Sporthírek röviden
ArteKino – ingyenes online ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ