CFR 1907: Vakvágányon
Vissza

CFR 1907: Vakvágányon

Hiába vezetett 1–0-ra a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata, a hajrában elkövetett védelmi hibák következtében 2–1-es vereséget szenvedett a Gheorghe Hagi edzette Konstancai Viitorultól a labdarúgó Betano I. liga 7. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Az első félidőben Adrian Păun állt a legközelebb a gólhoz, de lövése a felsőlécen csattant a 17. percben. Fordulás után azonban már a vezető gól is összejött: az 51. percben George Ţuduean idénybeli ötödik találatát jegyezte, Păun beadását fejelte a hálóba (1–0). A 86. percben Andrei Mureşan eljátszott egy labdát a középpályánál, Mihai Voduţ pedig szinte félpályáról a kapujától távol levő Jesus Fernandez fölött átívelte a labdát (1–1). A hosszabbításpercekben is Mureşan és Voduţ volt a főszereplő, utóbbi megmozdulását nagyon könnyen szabálytalannak ítélte az aradi Ovidiu Alin Haţegan játékvezető, a büntetőt pedig az edző fia, a csapatkapitány Ianis Hagi magabiztosan értékesítette (1–2).

Antonio Conceicao, az erre mérkőzésre még az edzői poszton megerősített vezetőedző, a következőket szerepeltette: Jesus Fernandez – Peteleu (58. perc Manea), Mureşan, Vinícius, Camora – Djokovics, Males, Ioniţă (46. perc Tambe) – Păun, Ţucudean, Mailat (65. perc Costache).

A magyar Lang Ádám a cserepadon kapott helyet.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Konstancai Viitorul (gól: George Ţucudean – 51. perc, illetve Mihai Voduţ – 86. és Ianis Hagi – 91. perc, 11 m).

Sajtóhírek szerint hétfőn a portugál mestert a spanyol Jose Maqueda váltja.

További eredmény: • FCSB–Botoşani-i FC 2–2 (gól: Dennis Man – 4. és Harlem Eddy Gnohere – 21. perc, 11 m, illetve Enriko Papa – 43. és Mihai Alexandru Roman II. – 74. perc; a találkozót a voluntari-i Anghel Iordănescu Stadionban játszották, az összecsapást a kolozsvári Horaţiu Mircea Feşnic vezette). A forduló a hétfő esti Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Chiajnai Concordia összecsapással végződött. Az állás: 1. FCSB 14 pont, 2. KV. CFR 1907 12, 3. Krajovai Universitatea SK 11 (13–6), 4. Gyurgyevói/Giurgiui Astra 11 (8–4), 5. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 11 (6–4), 6. Medgyesi Gázmetán 11 (8–9), 7. Viitorul 10 (8–8), 8. Bukaresti Dinamó 10 (11–14), 9. Călăraşi-i Dunărea 9, 10. Botoşani 8, 11. Nagyszebeni AFC Hermannstadt 7.

 

Borítókép: George Ţucudean (fehérben) megtette a kötelességét – MEDIAFAX-FOTÓ

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...
Kávéházakról, törzsasztalokról, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...