CFR 1907: újra együtt öt újonccal, Lang nélkül
Vissza

CFR 1907: újra együtt öt újonccal, Lang nélkül

Rövid szünet után már egybegyűlt a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapatának kerete, az első edzésen Dan Petrescu vezetőedző vállvetve készült tanítványaival.

Öt újonc érkezett, a már beharangozott venezuelai Mario Rondon csatár és a portugál Luís Aurelio középpályás a Medgyesi Gázmetántól mellett visszatér Cosmin Vâtcă kapus (egy év Voluntari-i FC-nél töltött kitérő után), továbbá Andrei Burcă középhátvéd a Botoşani-i FC-től érkezett, s még egy visszatérő: a bosnyák jobbhátvéd Mateo Szuszics, aki a 2014–2015-ös idényben szerepelt a vasutasoknál (akkor 16 mérkőzésen lépett pályára). Szuszics az utóbbi négy évet a moldáv Sheriff Tiraszpolnál töltötte. A 28 éves játékos ötszörös válogatott, s még játszott a bosnyák HNK Brotnjo Citluk és Zrinjski Mostar gárdájánál, a horvát NK Istránál és a német Energie Cottbusnál

Az egyesület honlapja azt is közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a magyar válogatott Lang Ádámmal. Ő a negyedik távozó a bajnokoktól (Cristian Manea és a francia Kevin Boli visszatért együtteséhez, amely kölcsönbe adta, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-hoz kölcsönbe adott Bryan Nouvier pedig Lengyelországba igazolt). A 26 éves hátvéd szerepelt Veszprémben, Győrött és a Székesfehérvári Videotonnál, de Franciahonban is megfordult a Nancy és a Dijón alakulatánál. Lang 26-szoros magyar válogatott, egy gólt lőtt a nemzeti színekben, részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon. A 2018–2019-es idényben Lang 24 mérkőzésen szerepelt a CFR 1907 együttesében, ebből 14-szer volt kezdőember, Dan Petrescu kinevezése óta viszont szinte egyáltalán nem lépett pályára. A játékos szabadügynökként kereshet magának csapatot. Lang jelenleg nem tagja a válogatott keretnek, az Eb-selejtezőn eddig Szlovákia ellen jutott szóhoz.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
A Madeleine McCann-ügy
Megvezetés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ