CFR 1907: szakítás a klub és a vezetőedző között
Távozik Marius Şumudică, (vissza)jöhet Dan Petrescu
Távozik Marius Şumudică, (vissza)jöhet Dan Petrescu
Vissza

CFR 1907: szakítás a klub és a vezetőedző között

Szombaton este közleményt adott ki a Kolozsvári CFR 1907 vezetősége, amelyben szentesítette a szakítást a klub és Marius Şumudică vezetőedző (a képen) között.

A bejelentés szerint a felek közös akarattal, barátságosan váltak el.

Az indoklás kitér arra, hogy annak ellenére jutottak erre az eredményre, hogy az alakulat veretlenül vezeti a bajnokságot és nemzetközi szinten az újonnan alapított Konferencia Liga csoportkörében folytatja a holland AZ 67 Alkmaar, a cseh FK Jablonec és a dán Randers FC társaságában. A nyilatkozat szerint viszont az európai céloknál magasabb volt az elvárás, de a CFR 1907 búcsúzott a Bajnokok Ligájától és csütörtökön este az Európai Ligától, s az egyesület javát szolgálja a változás. Şumudicănak megköszönték eddigi munkáját, és további sikereket kívántak karrierjében.

A CFR 1907 összesen 15 mérkőzést játszott Şumudică regnálása idején, akit június 2-án neveztek ki a bajnoki cím megnyerése után távozó Edward Iordănescu helyére. Az idényt a Szuperkupa elvesztésével kezdte (büntetőrúgások után), a hat bajnoki találkozón nyert, a BL-ben két győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlege, az EL-től viszont kettős vereséggel búcsúzott. A mester mérlege így 8 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség az egyesülettel.

A klub nyilvánosan elnézést kért a szurkolóktól, a játékosoktól, a partnerektől és a sajtótól is a csütörtöki esti incidensek miatt, amikor a meccs után a vezetőségi tagok között verekedés tört ki. „Az utóbbi négy idényben bajnoki címet szerzett csapatunk erős és becsülettel képviselte a várost és az országot, amikor Európában játszott, ilyen incidensek nem jellemeznek minket. Elhatárolódunk az effajta akcióktól, a stadionban keletkezett konfliktusnak nincsen köze a csütörtöki mérkőzés végkimeneteléhez és a kieséshez, és nem vett árnyékot az utóbbi esztendőkben elért kiváló sporteredményeikre. Az incidens résztvevőit személyes okok vezették, és másképpen kellett volna megoldaniuk a problémát. Az incidensek miatt belső kivizsgálást indítunk, és a felelősöket felelősségre vonjuk, hogy e szerencsétlen esemény hatásait mérsékeljük” – áll a tájékoztatásban.

A közlemény nem tér ki a péntek délelőtti eseményekről, amikor Marius Şumudică vezetőedzőt nem engedték be az arénába edzést tartani, s nem szól a következő edző személyéről. A sajtóban elterjedt hírek szerint viszont nagyon valószínű az együttest három bajnoki címre vezető Dan Petrescu visszatérése a klubhoz.

Vasárnap este a CFR 1907 a hetedik fordulóban az FCSB elleni rangadón érdekelt a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • A bili esete a Hóstáttal
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre