CFR 1907: Pontok vesztése a nyitányon
Vissza

CFR 1907: Pontok vesztése a nyitányon

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata nyitotta meg a Betano I. liga 2018–2019-es idényét, 1–1 (1–0) arányú döntetlent ért el a Botoşani-i FC ellen a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.

Az edzőváltáson átesett vasutasok (a Kínába távozott Dan Petrescut helyett Edward Iordănescu irányítja a csapatot) a Szuperkupa trófea begyűjtése után tetszetős játékot mutattak az első játékrészben, George Ţucudean (4. perc) és Ciprian Deac (8. perc) helyzetei után a vezető gólt is megszerezték. A 26. percben Mario Camora beívelésénél a brazil Paulo Vinícius magasabbra emelkedett védőjénél, s mintegy nyolc méterre a kaputól fejjel betalált Pap Eduárd hálójába (1–0). A félidő végéig még Billel Omrani (37. perc) előtt nyílt lehetőség gólszerzésre, de szünetre megmaradt az egygólos CFR-előny.

Fordulás után a védelem első (s talán egyetlen) kihagyásánál Fülöp Lórándhoz került a litván Giedrius Arlauskis által kiütött labda, aki közelről egyenlített, így meglepetésre a 48. percben 1–1-re módosult az állás. Omraninak (50. perc) és Ţucudeannak (75. perc) volt a legnagyobb lehetősége dűlőre vinni a dolgot, ám a marosvásárhelyi születésű Fülöp is nagy lehetőséget hagyott ki a 79. percben: a moldvaiak is megnyerhették volna a találkozót.

Habár az összecsapás nem volt túl durva, s a fővárosi Marcel Bârsan játékvezető eléggé kezébe tartott a mérkőzést, két, nem szándékos ütközésénél is vér folyt: Damian Djokovics és Răvan Oidă „találkozójánál” előbbinek orra törött, utóbbinak a szemöldöke szakadt fel, majd Ţucudean és Andrei George Miron a labda helyet fejeléskor egymást találta el, s mindkettőnek betört a feje. Így négyen is bekötözve fejezték be a találkozót.

A meccs 1–1-gyel végződött, az elmúlt szezonban is a két csapat az első fordulóban találkozott, és ugyanígy végzett.

Edi Iordănescu a következő összeállású együttesnek szavazott bizalmat: Arlauskis – Manea, Vinícius, Andrei Mureşan, Camora – Hoban (82. perc Mate Males), Djokovics (60. perc Costache), Cúlio – Deac (93. perc De Luca), Ţucudean, Omrani.

A CFR 1907-re legközelebb a Bajnokok Ligája próbatétel vár, kedden 19 órakor a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban fogadja a svéd Malmö FF-et a 2. selejtezőkör első mérkőzésén (az összecsapást élőben közvetíti a Look Plus, a Telekom Sport1  és a Telekom Sport5 tévéadó).

Fedőkép Vinícius (fehérben) mindenkinél magasabbra ugorva szerezte meg a vezető találatot – FOTÓ: WWW.CFR1907.RO


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Aranytájoló, ötvenkettedszer
Szombaton nyit a kolozsvári Andrenalin ...
Koszovó: modern muzulmán világ a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ