CFR 1907: kikaptak a vasutasok
Vissza

CFR 1907: kikaptak a vasutasok

Idei második hivatalos meccsén sem tudott nyerni a címvédő és éllovas Kolozsvári CFR 1907 együttese, amely 2–0 (1–0) arányú vereséget szenvedett a krajovai Ion Oblemenco Stadionban a helyi Universitatea SK-tól a román élvonal, a Betano I. liga alapszakaszának 23. játéknapján.

A találkozót az aradi Ovidiu Alin Haţegan vezette. A kezdőrúgást az amerikai New York City FC-be igazolt (s ott már gólt is szerzett) Alexandru Mitriţă végezte el, egyúttal átadta a házigazdáknál a csapatkapitányi karszalagot Nicuşor Bancunak.

A vendégek keretéből betegség miatt kimaradt a góllövő listát vezető George Ţucudean csatár, ez pedig rányomta a bélyeget a kolozsváriak játékára.

Az oltyán gárda a 14. percben vezetést szerzett, az egyik friss szerzemény, Andrei Cristea Valentin Mihăilă beadását értékesítette (1–0). A gól előtt a francia–algériai Billel Omrani ideális helyzetből az oldalhálóba lőtt. A CFR uralta a mezőnyt (65%-ban birtokolta a labdát), gólhelyzetig Adrian Alexandru Păun (22. perc), Alexandru Ioniţă II. (28. perc) és a horvát Damjan Djokovics (38.) jutott.

A krajovaiak a második félidő elején növelhették volna előnyüket Mihăilă révén az 52. percben, ez végül a bosnyák Elvir Koljics révén sikerült (78. perc: 2–0), utóbbi Mirko Pigliacelli kapus kirúgásából indult meg, megnyerte párharcot a magyar idegenlégiós Lang Ádámmal, és átemelte a labdát litván Giedrius Arlauskis felett. Koljicsnak a ráadáspercekben is volt lehetősége, de a 94. percben védte a lövését a kolozsváriak hálóőre. A CFR-nek a második játékrészben is volt gólhelyzete, de a csereként beállt fiatal Claudiu Petrila nem tudott élni az alkalommal, hogy megszerezze első találatát az élvonalban.

Antonio Conceicao együttese: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Lang Ádám, Paulo Vinícius, Mario Camora – Damjan Djokovics, Juan Emanuel Cúlio, Alexandru Ioniţă II. (61. perc Claudiu Petrila) – Ciprian Deac, Billel Omrani, Adrian Alexandru Păun (72. perc Valentin Costache).

A nézők egy része kiviselte magát, többször kellett őket figyelmeztetni, hogy ne lézerezzenek, Sebastian Eugen Gheorghe partjelzőt pedig fejbe dobták egy tárggyal a második félidőben – a mérkőzés nem szakadt félbe.

Az olasz Devis Mangia edzette krajovaiak a sikernek köszönhetően egyelőre felkapaszkodtak a tabella második helyére, a CFR 1907 továbbra is listavezető. A vasutasok 15 meccse tartó veretlenségi sorozata (10 győzelem, 5 döntetlen) így megszakadt, legutóbbi nyolc kiszállásukon nem szenvedtek vereséget, az utolsó négyen pedig gólt sem kaptak.

A CFR 1907 számára újabb rangadó következik, szombaton 20 órai kezdettel a Gyurgyevói/Giurgiui Astrát fogadj a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.

Végeredmény: • Krajovai Universitatea SK–Kolozsvári CFR 1907 2–0 (gól: Andrei Cristea – 14. és Elvir Koljics – 78. perc).

További eredmények: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Medgyesi Gázmetán 1–0 (gól: Alexandru Zaharia – 30. perc) • Botoşani-i FC–Voluntari-i FC 1–0 (Mihai Roman – 45. + 1. Perc). Lapzárta után ért véget az FCSB–Nagyszebeni AFC Hermannstadt összecsapás. Az élmezőny: 1. KV. CFR 1907 47 PONT/23 MÉRKŐZÉS, 2. Krajova 42/23, 3. FCSB 41/22, 4. Astra 35/23, 5. Konstancai Viitorul 34/23, 6. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 33/23.

Borítókép: Alexandru Mateiu és Billel Omrani (jobbra) küzdelme a labdáért – FOTÓ: MEDIAFAX


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...
Kávéházakról, törzsasztalokról, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...