CFR 1907: barátságos meccsek és új kapus
Vissza

CFR 1907: barátságos meccsek és új kapus

A labdarúgó-válogatott mérkőzései okozta szünetet kihasználva a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapata előkészületi meccseket vívott, amelyen bemutatkozott a legújabb szerzemény, a frissen leigazolt Karlo Letica horvát kapus.

A 202 cm magas hálóőr 24 éves, a felnőtt labdarúgást hazájában, a Hajduk Splitnél kezdte. Miután kölcsönben szerepelt további horvát együtteseknél (Mosor, Val és Rudeš), 2018-ban a belga Club Brugge-höz távozott. Olaszországban is megfordult a SPAL és a Sampdoria együttesénél, most szabadon igazolhatóként érkezett Kolozsvárra.

A vasutasok hétfőn két előkészületi mérkőzést vívtak – Dan Petrescu együttese előbb a II. ligás Dési Egyesülés ellen lépett pályára, és 4–0 (1–0) arányban nyert. A gólok sorát a 37. percben az argentin Juan Emmanuel Cúlio kezdte az Alexandru Chipciu által kiküzdött büntetőből, a hajrában pedig a szerb Dusan Cselar (84. perc), Valentin Costache (88. perc) és Ciprian Deac (92. perc) is betalált.

A két együttes összeállítása:

CFR 1907: Cristian Bălgrădean – Mário Camora, Daniel Graovac, Mike Cestor, Denis Ciobotariu – Nana Boateng, Juan Emmanuel Cúlio, Alexandru Chipciu, Adrian Păun – Ciprian Deac, Denis Alibec; cserék: Dusan Cselar, Alin Fica, Valentin Costache és Rareş Cristian Bălan; vezetőedző: Dan Petrescu.

DÉSI EGYESÜLÉS: Dorian Răilean – Kereki Mihály, Daniel Pop, Ionuţ Rus, Cristian Chira – Adrian Pop, Marius Cătinean, Angelo Cocian, Mircea Manole – Alexandru Pop, Florin Blaj; cserék: Ionuţ Frăsineanu, Dragoş Militaru, Vlad Bogdan, Patrick Popescu, Claudiu Chindriş, Alex Blaj, Alex Papp és Andrei Peter; vezetőedző: Dragoş Militaru.

A délután folyamán sokkal könnyebb feladat, a Nyárádtői Egyesülés következett, a harmadosztályú gárdát 8–1 (5–1) arányban kiütött a CFR 1907. A találkozó a horvát Gabriel Debeljuh „vegytiszta” mesterhármasával indult, a csatár a 8., a 12. és a 23. percben volt eredményes. Ezt két 11-es követte: előbb az Adrian Mihai Gîdea elleni szabálytalanság után a mali–francia Hadi Sacko első találatát jegyezte a bordó mezeseknél a 25. percben, majd a jobb időket megért Victoraş Astafei volt eredményes büntetőből a vendégek becsületgóljánál a 38. percben. Az első félidőt viszont ugyancsak Debeljuh foglalta keretbe góllal, negyedik találatát a 43. percben jegyezte. A második játékrészben a francia–algériai Billel-Abdel Omrani (51. perc), Ovidiu Hoban (63. perc) és Rachid Bouhenna (68. perc) iratkozott fel még a góllövőlistára.

Dan Petrescu csapata: Cristian Figueiredo (46. perc Karlo Letica) – Mateo Susics, Rachid Bouhenna, Ovidiu Hoban, Florin Ştefan – Runár Már Sigurjónsson, Jonathan Rodríguez, Adrian Mihai Gîdea – Billel-Abdel Omrani, Gabriel Debeljuh, Hadi Sacko; cserék: Bălan, Costache, Fica, Anas Tahiri, Cselar és Raul Haiduc.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ