Centenáriumi ünnepségek az U-nál
Vissza

Centenáriumi ünnepségek az U-nál

A Kolozsvári Universitatea Sportklub is elkezdi a 100 éves ünnepségsorozatát, az alakulat Fürdő/Card. I. Hossu u. székhelyén tartott sajtótájékoztatón Ovidiu Vasu klubelnök ismertette az őszig tartó, főleg sportrendezvények sorát. (Mint ismeretes, a különvált labdarúgó egyesület, az U FC július 12-én a görög bajnok PAOK Szalonikit fogadja barátságos mérkőzésen.) Gyakorlatilag minden szakosztály rendez nemzetközi kupákat vagy bemutató mérkőzéseket a centenárium alkalmából, de kulturális tevékenységek is szerepelnek a sorban, mint például könyvbemutató, fényképkiállítás, rövidfilm készítése és ünnepi gálaműsor.

A sort a pénteken és szombaton szervezett nemzetközi ökölvívótorna nyitja, amelyet a Vasököl (Pumn de fier) becenevű Virgil Salvanról neveztek el. Az eseménynek az Alexandru Borza Technológiai Líceum sportterme ad otthont, a nemzetközi tornán minden korosztályt képviselve több mint 80 bokszoló vesz részt az ország 25 klubjából és külföldről (Magyarországról, Szlovákiából és Szerbiából).

Vasárnap a lovas szakosztály bemutatót rendez a kolozsvári Sétatéren, a Kaszinó háta mögött – ezen az utóbbi időkben díjnyertes lovakat is láthatjuk.

A sajtótájékoztatón részt vett az események hivatalos partnere, a Cesarom (korábbi Sanex) képviselője, Andrea Tărău, aki hamarosan átadásra kerülő, sportolóknak otthont adó létesítmény teljes fürdőszobai felszereltségének biztosítását emelte ki.

Az események felsorolásánál találhatunk cselgáncs Európa Kupát, az egyetemi atlétika száz évéről is szóló nemzetközi bajnokságot (június 7-én), vívóbemutatót a Deák Ferenc/Eroilor utcában (június 13-án 12 és 14 óra között), továbbá a görkorcsolya, a birkózó, a lövészeti, a férfi és női kézilabda, a testépítő, a női és férfi röplabda, a női kosárlabda szakosztály kupáját vagy tornáját (Vasu elmondása szerint például a női kézilabdatornán a Ferencváros elleni bemutató mérkőzés is szerepel). Hetven éve alapították a rögbiszakosztályt – ezt korosztályok közötti meccsekkel ünneplik augusztusban. Szeptemberben a klub történetéről szóló könyvbemutató és a gálaműsor esedékes – utóbbi 28-án 11 órai kezdettel a Diákművelődési Házban lesz, s mintegy 500 egykori U-s sportolót is meghívtak rá.

Az ősz folyamán bemutatják a Gheorghe Dima Zeneakadémia által felújított, s immár csak férfiak által énekelt klubhimnuszt, és bemutatják a rövidfilmet, amely a 100 év, 100 történet nevet viseli.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Orban: a felelősségvállalás ...
A „Szirén“ már nincs egyedül. ...
Szokatlan előadás egy betegség ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ