Cápatámadás áldozata lett egy romániai nő is
Vissza

Cápatámadás áldozata lett egy romániai nő is

Egy romániai turista is életét vesztette Egyiptomban, a körülbelül 40 éves nő szintén cápatámadás áldozata lett – erősítette meg több forrás a Reuters hírügynökségnek.

 

Az egyiptomi hatóságok szombaton lezárták az ország Vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát, egy nappal azután, hogy cápatámadás oltotta ki egy osztrák nő életét Hurghada közelében. A 68 éves nő, aki a cápatámadásban elvesztette egyik lábát és egyik karját, nem sokkal a kórházba szállítása után halt meg – közölte egy egyiptomi egészségügyi illetékes. A két baleset mintegy 600 méterre történt egymástól.

A partszakaszt, ahol a baleset történt, a Vörös-tengeri tartomány kormányzójának hivatala által kiadott dokumentum szerint a hatóságok három napra lezárták, és megtiltottak minden „tengeri tevékenységet”, beleértve a búvárkodást, a szörfözést és a sárkányhajózást. A Hurghada előtti vizekről a halászhajókat is kitiltották. A hatóságok kivizsgálást indítottak a balesetek körülményeinek tisztázása érdekében.

Egy internetre felkerült videó szerint, ami egy mólóról készült, a cápa a parthoz viszonylag közel támadta meg a nőt. A mólón állók egy kötelet próbáltak a nő felé dobni. Az azonban nem derült ki, hogyan tudott a nő a partra jutni.

A cápatámadások az utóbbi években viszonylag ritkák voltak Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén. Az elmúlt időszakban 2020-ban egy fiatal ukrán fiú a karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig a lábát vesztette el egy cápatámadásban. Ugyanakkor 2010-ben cápatámadás ölt meg egy európai turistát, és további cápatámadásokban sérült meg több turista a Hurghadával szemben fekvő Sarm es-Sejknél.

Egyiptom Vörös-tengeri üdülőhelyei, köztük Hurghada és Sarm es-Sejk népszerűek az európai turisták körében. A hatóságok az elmúlt években igyekeztek újjáéleszteni a létfontosságú idegenforgalmi ágazatot, amelyet az évek óta tartó bizonytalanság, majd a közelmúltban a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború is megviselt.

Borítókép: Illusztráció


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ