Cáfolja Grindeanu, hogy politikai társbérleti szerződést kötött volna Johanisszal
Vissza

Cáfolja Grindeanu, hogy politikai társbérleti szerződést kötött volna Johanisszal

Sorin Grindeanu miniszterelnök úgy nyilatkozott, nem létezik semmiféle politikai társbérleti szerződés Klaus Johannis államfővel. Azt mondja, nem is lesz ilyen dokumentum, mivel nincs szükség papírokra, hogy mindenki tudja, milyen alkotmányos feladatai vannak.

„Egy politikai társbérleti szerződés csak egy papír. Ha lett volna rá szükség, bebizonyították azok az idők, amikor tényleg szükség volt ilyen paktumra a kormány és az elnök között. Megléte nem mentette meg Romániát az állandó botránytól, az első, ami eszembe jut, az annak a személynek a kiléte, akinek képviselnie kell bennünket az Európai Tanácsban. Éppen ezért nem létezik és nem is fog létezni semmiféle politikai társbérleti szerződés köztem és Johannis elnök között” – írta Grindeanu egy Facebook-bejegyzésben.

Megjegyezte, „korrekt” együttműködést akar Johanisszal.

„Nincs szükségünk papírokra ahhoz, hogy tudjuk, milyen alkotmányos feladataink vannak, és mit kell tennie az általunk képviselt intézménynek. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz korrekt együttműködés köztem és az államelnöki hivatal között a Románia számára fontos kérdésekben, mint amilyen a kétsebességű Európa kérdése. És ez így normális. Mivel ha mi itt, itthon nem helyezkedünk közös álláspontra, hogy várhatnánk el, hogy meghallgassanak Brüsszelben?” – összegzett Sorin Grindeanu.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Negyven évet ünnepelt a Visszhang kórus
Sportnap Györgyfalván, mert mozogni ...
Halálos áldozata is van a romák elleni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ