Buzărnescunak és Cârsteának sikerült, Begunak nem
Vissza

Buzărnescunak és Cârsteának sikerült, Begunak nem

A héten nagyobb tornán részt vevő román játékosok közül a selejtezőkből főtáblára kerülő Mihaela Buzărnescu az első fordulót is sikerrel vette, nem úgy Irina-Camelia Begu, aki kiemeltként búcsúzott.

Linzben a 226 750 dollár összdíjazású keménypályás tornán a 29 esztendős Mihaela Buzărnescu (105. a világranglistán) egy szoros és egy sima játszmában 7:6 (8), 6:3 arányban verte a negyedik kiemelt, nyolc évvel fiatalabb észt Anett Kontaveitet (35.). Buzărnmescunak nyolcaddöntőben a horvát Alja Tomljanovics (177.) lesz az ellenfele.

A másik román résztvevő a 27 éves, ötödik favorit Sorana Cârstea (37.) 6:3, 7:5 arányban nyert a négy évvel fiatalabb belga Alison Van Uytvanck (85.) ellen, ő az orosz Natalja Vihljanceva ellen folytathatja. Ez Cârstea második sikere Van Uytvanck ellen.

A román lányok eddigi jutalma 2669 dollár és 48 világranglistapont.

Buzărnescu párosban is továbblépett a grúz Okszána Kalasnyikova oldalán, az első fordulóban szetthátrányból, döntő rövidítésben gyűrték le a spanyol Lara Arruabarrena Vecino és a paraguayi Veronica Cepede Royg kettősét (0:6, 6:4, 13–11). Az elődöntőbe jutásért a szabadkártyás német Nicola Geuer, Anna Zaja duó az ellenfelük.

A kínai Tiencsinben (426 750 dollár összdíjazás, keménypálya) a kilencedik kiemeltté előléptetett 27 éves Irina-Camelia Begu (57.), nem bírt ellenfelével, Marija Sarapovával (86). A 30 esztendős szabadkártyás orosz 6:4, 6:2-vel bizonyult jobbnak, a meccs 82 percet tartott. Az egykori világelső eddig mind a három egymás elleni meccsüket megnyerte.

Begu 3026 dolláros csekkel és egyetlen WTA-ponttal vigasztalódhat. A román lány még párosban versenyben van, az olasz Sara Errani a társa és a negyeddöntőben az első kiemelt Katyerina Bondarenko, Ala Kudrjavceva (ukráh, orosz) kettőssel mérkőznek.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szarkaláb Néptáncegyüttes ...
Darius Vâlcov: halálosan megfenyegették ...
Carmen Dan: tíz csendőr esetében merült ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ