Buzărnescu menetel Linzben
Vissza

Buzărnescu menetel Linzben

Kiváló a heti szereplése a 29 esztendős Mihaela Buzărnescunak, aki nemcsak hogy feljutott a selejtezőkből a főtáblára a Linzben rendezett, 226 750 dollár összdíjazású, keménypályás tornán, hanem már a negyeddöntőre készülhet.

A világranglistán jelenleg 105. teniszező szerda este a 24 éves horvát Ajla Tomljanovics (177. a világranglistán) ellen is továbbjutott, a mérkőzést szetthátrányból fordította meg. Buzărnescu a 4:6, 7:6 (1), 6:1 arányú sikernek köszönhetően életében először hétfőtől a világrangsor top100-nak tagja lesz. Idén amúgy is sikeres esztendőt mondhat magáénak, a US Open főtáblájára is feljutott.

A román lány eddigi jutalma 4758 euró és 78 világranglistapont. Mihaela, aki tavaly decemberben doktori címet is kapott a testnevelési főiskolán a negyeddöntőben a nagy visszatérő svájci Belinda Bencic ellen játszik a következő fordulóban.

Buzărnescu párosban még előrébb jutott, a grúz Okszana Kalasnyikova oldalán már az elődöntőbe jutott, miután 7:5, 6:3 arányban jobbnak bizonyult a Nicola Geuer, Anna Zaja német kettősnél. A döntőbe jutásért a Natela Dzalamidze, Xenia Knoll (orosz, svájci)–Nadja Kicsenok, Anastasia Rodionova (ukrán, ausztrál, 4.) párharc győztesével mérkőznek majd.

A vetélkedőn az ötödik kiemelt Sorana Cârstea is versenyben van még, a nyolcaddöntőben az orosz Natalja Vihljanceva ellen játszik.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szarkaláb Néptáncegyüttes ...
Darius Vâlcov: halálosan megfenyegették ...
Carmen Dan: tíz csendőr esetében merült ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ