Buzărnescu menetel Linzben
Vissza

Buzărnescu menetel Linzben

Kiváló a heti szereplése a 29 esztendős Mihaela Buzărnescunak, aki nemcsak hogy feljutott a selejtezőkből a főtáblára a Linzben rendezett, 226 750 dollár összdíjazású, keménypályás tornán, hanem már a negyeddöntőre készülhet.

A világranglistán jelenleg 105. teniszező szerda este a 24 éves horvát Ajla Tomljanovics (177. a világranglistán) ellen is továbbjutott, a mérkőzést szetthátrányból fordította meg. Buzărnescu a 4:6, 7:6 (1), 6:1 arányú sikernek köszönhetően életében először hétfőtől a világrangsor top100-nak tagja lesz. Idén amúgy is sikeres esztendőt mondhat magáénak, a US Open főtáblájára is feljutott.

A román lány eddigi jutalma 4758 euró és 78 világranglistapont. Mihaela, aki tavaly decemberben doktori címet is kapott a testnevelési főiskolán a negyeddöntőben a nagy visszatérő svájci Belinda Bencic ellen játszik a következő fordulóban.

Buzărnescu párosban még előrébb jutott, a grúz Okszana Kalasnyikova oldalán már az elődöntőbe jutott, miután 7:5, 6:3 arányban jobbnak bizonyult a Nicola Geuer, Anna Zaja német kettősnél. A döntőbe jutásért a Natela Dzalamidze, Xenia Knoll (orosz, svájci)–Nadja Kicsenok, Anastasia Rodionova (ukrán, ausztrál, 4.) párharc győztesével mérkőznek majd.

A vetélkedőn az ötödik kiemelt Sorana Cârstea is versenyben van még, a nyolcaddöntőben az orosz Natalja Vihljanceva ellen játszik.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában tavaly több menedékkérelmet ...
Európai és kínai együttműködéssel ...
Izgalmas előadások és művészeti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Látszólag
  • Egyetemi házasság
  • Nem hiába
  • Killyéni-emlékverseny: nagy harc ...