Bűnvádi eljárás indult a lány ellen, aki fel akarta gyújtani a magyar zászlót Nagyváradon
Vissza

Bűnvádi eljárás indult a lány ellen, aki fel akarta gyújtani a magyar zászlót Nagyváradon

Azonosították azt a lányt, aki 2018 végén fel akarta gyújtani a nagyváradi Fekete Sas-palotában található RMDSZ-székház bejárata fölé kihelyezett magyar zászlót: rongálás miatt bűnvádi eljárás indult ellene.

Alina Dinu, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ma elmondta, az ügyben a nagyváradi rendőrség indított vizsgálatot a városi bíróság mellett működő ügyészség egyik ügyészének irányításával.

„A Bihar megyei rendőröknek sikerült azonosítaniuk az illető személyt, egy 21 éves nagyváradi lányról van szó. Rongálás miatt indult ellene eljárás. A vizsgálat lezárásakor javasolni a fogják a megfelelő intézkedést” – közölte a rendőrségi szóvivő.

Mint ismeretes, 2018 végén lefilmeztek egy fiatal lányt, miközben megpróbálta meggyújtani a nagyváradi Fekete Sas-palotában található RMDSZ-székház bejárata fölé kihelyezett magyar zászlót. Azért nem járt sikerrel, mert közbelépett az, aki filmezte.

Az RMDSZ feljelentést tett az ügyben.

A magyar érdekvédelmi szövetség képviselői akkor úgy nyilatkoztak, hogy 2018 utolsó négy hónapjában négy hasonló incidens történt, és valamennyi alakalommal feljelentést tettek. A környéken vannak térfigyelő kamerák, azonban a rendőrség nem kérte el a felvételeket, így egyetlen elkövetőt sem csíptek nyakon.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A közösség szolgálatába állítják a ...
Edi Iordănescu második CFR-kalandja ...
Egy dollárért hozat kőzetmintát a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ