Bűnvádi eljárás indult a kolozsvári reptéren bombával fenyegetőző férfi ellen. Mennyire ítélhetik?
Vissza

Bűnvádi eljárás indult a kolozsvári reptéren bombával fenyegetőző férfi ellen. Mennyire ítélhetik?

Bűnvádi eljárás indult azon Beszterce-Naszód megyei férfi ellen, aki szerdán a Kolozsvár–London járatra történő beszállást követően azt állította, bomba van a kézipoggyászában. Tettéért akár tízévnyi szabadságvesztést is kiszabhatnak.

A kolozsvári ítélőtábla mellett működő ügyészség közvetlenül az incidens után elindította a bűnvádi eljárást a férfi ellen.

„Elrendeltük a bűnvádi eljárás elindítását nevezett M.A. ellen” – közölte az ügyészség. A vád szerint a gyanúsított hamis információkat közölt, amelyekkel veszélybe sodorta a járat biztonságát. A törvény értelmében ezért a bűncselekményért háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, amellett, hogy bizonyos jogait korlátozzák.

Amint arról a Szabadság is beszámolt, csaknem háromórás késéssel indult szerda reggel a londoni Luton reptérre tartó WizzAir-járat a kolozsvári reptérről, mivel egy utas azt állította, robbanószer van a kézipoggyászában. A rendőrök átvizsgálták a gépet, s megállapították, hogy hamis riasztásról volt szó.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ