Bukaresti incidensek - A felelősök számonkérését követeli a PNL
Vissza

Bukaresti incidensek - A felelősök számonkérését követeli a PNL

Tiltakozik a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a szerda esti bukaresti incidensek miatt, a belügyminiszter és a csendőrparancsnok meghallgatását kérik. Azzal vádolják a hatóságokat, hogy indokolatlan keménységgel léptek fel a kormány ellen tüntetőkkel szemben, többek között könnygázt és paprikasprayt is bevetettek.

Ovidiu Raeţchi, a parlament védelmi bizottságának alelnöke indítványozta, hogy a bizottság következő ülésén hallgassák meg Carmen Dan belügyminisztert és az akcióban résztvevő csendőrkülönítmény parancsnokát. Ugyanakkor kivizsgálást kezdeményez, hogy történt-e politikai nyomás a csendőrségre.

Ionel Dancă, a PNL szóvivője a „támadási parancsot kiadók” azonnali lemondását kérte, azokkal a „funkcionális analfabétákkal együtt”, akik engedélyezték, hogy a csendőrség „túlzott brutalitással” lépjen fel a Dragnea és Popescu-Tăriceanu „marionett kormánya” ellen 'békésen tüntetőkkel' szemben.

Szerda este a hatóságok hat személyt, köztük egy német újságírót is előállítottak.

A fővárosi csendőrség közleménye értelmében a szerda esti incidensek nyomán bekísért személyeket összesen 7.500 lejre bírságolták meg.

A német újságírót állítólag azért állították elő, mert megpróbálta áttörni a csendőrkordont. A közlemény szerint a férfin volt egy PRESS feliratú kitűző, de nem tudta hivatalos irattal igazolni, hogy valóban újságíró.

"A Román Csendőrség megbírságolja a nem megfelelő magatartású személyeket, függetlenül attól, hogy milyen minőségükben vannak jelen az eseményen. Jelen esetben a férfi át akarta törni a csendőrkordont, ezért bekísérték a rendőrségre, ahol 500 lejes bírságot szabtak ki rá" - mutat rá a közlemény.  


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hogyan tájékozatott a Nyugat a táncról?
Kolozsváron vendégszerepel a ...
Jeruzsálembe költöztetik Románia ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ