Bukarestben tüntettek a járvány miatt bevezetett intézkedések ellen
Vissza

Bukarestben tüntettek a járvány miatt bevezetett intézkedések ellen

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tiltakoztak szombaton Bukarestben két helyszínen, a Victoriei és az Egyetem téren.

A Victoriei téri tüntetésen Diana Şoşoacă volt AUR-os szenátor is jelen volt. A törvényhozó élesen bírálta a kormányt, Klaus Iohannis államfőt és Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkárt, előre hozott választásokat és egy technokrata kormány felállítását követelte. Ugyanakkor kérte az államfőtől és a miniszterelnöktől, hogy álljanak szóba a tüntetőkkel, hallgassák meg követeléseiket.

A szenátor ellenvetését fejezte ki a tornaórákon való maszkviselési kötelezettséggel kapcsolatban, és azt mondta, "valódi szakembereknek" kellene kezelniük a világjárvány miatt kialakult helyzetet.

Hasonló tiltakozó akció zajlott szombat délután az Egyetem téren is. Az itt összegyűltek zászlókat lengettek, egyeseknél szentképek voltak, és "Le a maszkokkal, nemet mondunk az oltásra" feliratú táblákat tartottak a kezükben.

A tüntetések résztvevői nem viseltek maszkot, és nem tartották be a fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A bukaresti csendőrség tájékoztatása értelmében a tüntetések szervezői bírságra számíthatnak, mert a résztvevők létszáma mindkét helyszínen meghaladta a hatályos rendelkezések által megengedett száz főt, ugyanakkor azokat a tüntetőket is megbüntetik, akik a csendőrök felszólítása ellenére sem tartották be a védelmi intézkedéseket.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás