Bukarestben és Kolozs megyében a legtöbb új eset
Vissza

Bukarestben és Kolozs megyében a legtöbb új eset

A legutóbbi tájékoztatás óta 30 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában azt követően, hogy 25 863 tesztet végeztek – közölte csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az új esetekkel 1 081 120-ra nőtt a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma. Mindeddig 1 045 351 személyt nyilvánítottak közülük gyógyultnak. Csütörtökön 358 személyt kezeltek kórházban koronavírus-fertőzéssel, 57 páciens szorult intenzív terápiás ellátásra.

Újabban 70, koronavírussal diagnosztizált személy (50 férfi, 20 nő) haláláról érkezett jelentés. Három személy a 40 és 49 év közötti korosztályhoz tartozott, kettő 50 és 59 év közötti, huszonkettő 60 és 69 év közötti, harmincegy 70 és 79 év közötti volt, tizenkét beteg életkora pedig meghaladta a 80 évet. Hatvanheten szenvedtek más betegségben is közülük. A GCS szerint a 70 fertőzött közül 67 korábban hunyt el, de csak most kerültek be az adatbázisba az egészségügyi minisztérium által elrendelt ellenőrzések nyomán. Ilyenképpen napi három, a Covid-19 megbetegedés okozta halálesetet jegyeztek. A koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 34168-ra emelkedett.

Bukarestből és Kolozs megyéből (6-6) jelentették a legtöbb új koronavírusos esetet. Bákó, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Dolj, Galac, Ilfov és Maros megyében 1-1 új megbetegedést regisztráltak, 27 megyében pedig egyetlen új esetet sem jegyeztek.

Minden megye és a főváros is zöld zónás: lakosságarányosan Prahova megyében a legmagasabb a fertőzöttségi ráta, 0,10 ezrelék.

Kolozs megyében csütörtökön 0,05, Kolozsváron 0,04 ezrelék volt a két hétre összesített, ezer lakosra számolt fertőzöttségi ráta. A megye települései közül változatlanul Katona községben a legmagasabb a fertőzés, 1,18 ezrelék.

A Kolozs megyei Covid-kórházakban csütörtökön 83 beteget kezeltek, két koronavírusos páciens feküdt intenzív terápián.

Románia területén, csütörtökön 1963 igazolt koronavírus-fertőzött személy volt otthoni, 668 intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 21503 személy volt házi, 39 pedig hatósági izolációban.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás