Brit sarkkutatók házasodtak az Antarktiszon
Vissza

Brit sarkkutatók házasodtak az Antarktiszon

Két brit sarkkutató kötött elsőként hivatalosan házasságot a brit antarktiszi területen egy tavaly hozott új törvénynek köszönhetően.

Julie Baum és Tom Sylvester 11 éve él együtt, három éve jegyezték el egymást. A világjáró és sarki expedíciókat is vezető kutatók lettek az elsők, akik egy 2016-os törvény nyomán házasságot köthettek a brit antarktiszi területen. A törvény megkönnyíti, hogy Nagy-Britanniában hivatalosan elismert házasságot kössenek az Antarktisz brit területén.
    A ceremóniát a hétvégén a britek által fenntartott Rothera Kutatóállomáson tartották meg, amely az Adelaide-szigeten fekszik. A szertartást a kutatóállomás vezetője és elöljárója végezte. A nagy napon mínusz kilenc fokot mutatott a hőmérő. A násznép - a kutatóállomás lakói - könnyedén öltözve szerepelnek a BBC News cikkében látható képeken. A beszámoló szerint a menyasszony narancssárga szoknyája egy régi sátordarabból készült. A vőlegénynek a sárgaréz jegygyűrűket a kutatóállomáson lévő fémműhely esztergáján kellett elkészítenie.
    Nemzetközi esküvőket korábban az Antarktisz György király-szigetén, az orosz ortodox Szentháromság-templomban tartottak.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ