Brassói játékosok nélkül indult Japánba a román kézilabda-válogatott
Vissza

Brassói játékosok nélkül indult Japánba a román kézilabda-válogatott

Brassói játékosok nélkül indult el szerdán a Japánban esedékes olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságra a román válogatott – írta a Gazeta Sporturilor sportlap.

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) illetékesei az utolsó pillanatban kényszerültek a keret módosítására, miután kiderült, hogy a válogatottba a Brassói Korona MSC-ből behívott játékosok intravénás lézerkezelésen vettek részt, amit tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata.

A sportlap emlékeztetett rá: a szakszövetség kedden még azt közölte, hogy a négy brassói játékos közül Bianca Bazaliu és Cristina Laslo nem utazhat a világbajnokságra, helyükre Patricia Vizitiut, a Krajovai MSC jobbátlövőjét, és Anca Polocoşert, a Nagybányai Minaur balátlövőjét hívták be. Reggelre a másik két brassói játékosról, Daciana Hosu kapusról és Daria Bucur jobbátlövőről is lemondott a szakvezetés.

A sportlap szerint a döntésben az is szerepet játszhatott, hogy a montenegrói válogatott is otthon hagyta a szintén Brassóban kézilabdázó Ivona Pavicsevics balszélsőt, aki elismerte, hogy klubtársaival együtt maga is átesett Brassóban egy intravénás lézerkezelésen, és kijelentette: nem szeretné, hogy miatta vetüljön árnyék hazája válogatottjára.

Daria Bucur helyett a Brăilai Dunărea játékosát, Elena Dachét hívták be a keretbe. A portál szerint az irányító az utolsó pillanatban, a déli órákban Münchenbe induló repülő lépcsőjén csatlakozott a válogatotthoz.

A sportlap úgy tudja, hogy a szövetség Bukaresti MSC jobbátlövőjének, Laura Chipernek a behívását is kezdeményezte, de a svéd Tomas Ryde szövetségi kapitány határozottan elutasította a javaslatot. Így a román válogatott 17 fős kerettel indult el Japánba, és a keretben egyetlen jobbátlövő, Vizitiu szerepel.

A prosport.ro portál arról írt szerdán, hogy az itthon hagyott brassói játékosok még csatlakozhatnak a kerethez, ha sikerül időben tisztázni a helyzetüket. Románia ugyanis november 30-án játssza az első mérkőzését a világbajnokságon.

A román válogatott a magyar csapattal azonos csoportban szerepel a vb-n, a két válogatott december 6-án mérkőzik meg egymással.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ