Bohóc kerestetik a Román Színházban
Vissza

Bohóc kerestetik a Román Színházban

Matei Vișniec Bohóc kerestetik című darabját mutatja be a kolozsvári Román Színház április 20-án, pénteken este 7 órától az Euphorion Stúdió színpadán. Az előadás rendezője, díszlettervezője, illetve Ovidiu Crișan és Ioan Isaiu oldalán, az egyik főszereplője is Sorin Misirianțu – olvasható a színház szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Niccolo, Filippo és Peppino a történet három karaktere, amelyeket Matei Vișniec kellő ravaszsággal és humorral alkotott meg, nagyon különböző és mély érzelmeket ébresztenek a nézőben. A három szereplő anonim, felcserélhető és igazából bárki lehet. A szereplők egyfajta bizonytalan időben, felfüggesztve élnek, inaktívak a várakozástól, kötekednek, szarkasztikusak, irigyek és találékonyak. Nem rosszak, csak elidegenedtek attól a társadalomtól, amely azt az érzés keltette bennük, hogy rájuk nincs szükség: egy téma, amely talán aktuálisabb, mint valaha – olvasható a közleményben.

„Egy előadás a kétségbeesettségről, fogságról, és a tolerancia hiányáról. A legerősebb érzelem – a félelem – egyesíti a három szereplőt: a bukástól való félelem, attól, hogy már nem ők állnak a figyelem középpontjában, az öregedéstől és a haláltól” – beszélt a produkcióról Sorin Misirianțu.

A Bohóc kerestetik az 1991-es UNITER Gálán elnyerte a legjobb új színdarabnak járó díjat, azóta pedig számos hazai és külföldi színházban aratott sikert. 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ