Bohnert: túlsúlyozzák Kövesi tapasztalatát
Vissza

Bohnert: túlsúlyozzák Kövesi tapasztalatát

A jövendő európai főügyésznek nem csak a korrupció elleni küzdelem tartozik majd a feladatkörébe – állapította meg a Politico.eu portálnak nyilatkozva Jean-François Bohnert francia ügyész (képünkön), akit az Európai Tanács támogat jelöltként az európai főügyészi tisztség betöltésére.

Bohnert lényegében azt hangsúlyozta, túl nagy hangsúlyt fektetnek vetélytársa, Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) volt vezetőjének a korrupciós bűncselekmények elleni fellépésben szerzett tapasztalatára. A francia ügyész szerint az újonnan alakuló európai főügyészségnek (EPPO) mindenekelőtt a törvényi rendelkezéseket kell gyakorlatban alkalmaznia, és az előírások értelmében „ki kell vizsgálnia, és bíróság elé kell állítania mindazokat a személyeket, akik az Európai Unió pénzügyi érdekeit károsító bűntetteket követnek el”.

Elmondta azt is, hogy már a jelöltállítási folyamat kezdetén úgy érezte, némiképpen „háttérbe szorul” a médiában is igen népszerű Kövesivel szemben. Megerősítette: nem vonult vissza a főügyészi tisztség betöltését illető versenyből.

A DNA volt főnöke ugyanakkor a BBC-nek vasárnap azt mondta, a román kormány nem támogatta őt Brüsszelben, de „nem is számított a segítségükre.” Mint kifejtette, amennyiben elnyerné az európai főügyészi tisztséget, az a teljes romániai igazságszolgáltatási rendszer, s az ország javát is szolgálná.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Egyesült Államok hivatalosan ...
Műtétjei után Federer már 2021-re és az ...
Donald Trumpot rossz színben feltüntető ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ