Bizalmatlansági indítvány - Részt vesznek, de nem szavaznak a liberálisok
Vissza

Bizalmatlansági indítvány - Részt vesznek, de nem szavaznak a liberálisok

Nem kívánják beleártani magukat a Szociáldemokrata Párton (PSD) belüli politikai csatározásokba a liberálisok, nyilatkozták. Ezért a Nemzeti Liberális Párt (PNL) úgy határozott: jelen lesznek ugyan a Grindeanu-kormány elleni bizalmatlansági indítvány vitáján, de nem szavaznak. Az ellenzéki politikai alakulatnak ez volt az első gyűlése azt követően, hogy Ludovic Orban a szombati kongresszuson átvette a párt vezetését.

„A belpolitikai válság kellős közepén kezdi el tevékenységét a párt újonnan választott vezető testülete. Ez a derült égből villámcsapásként bekövetkező válság a kormánypárt és a parlamenti többség felelőtlenségének eredménye, a Szociáldemokrata Pártban (PSD) zajló politikai leszámolások, hatalmi harcok olyan krízist eredményeztek, amely komoly kihatással lesz Románia külföldi megítélésére, a gazdaságra, és a társadalomra általában”, nyilatkozta Orban elnök.

„Olyan párt van kormányon, amely a választók átverésével került hatalomra, és amelyik fél v múltán maga ismerte be, hogy Románia leggyengébb kormányát adta 1989 után. Másfelől itt van ez a páros (a Grindeanu-Ponta páros – szerk. megj.), amelyik illegitim módon tartja elfoglalva a Victoria palotát”, fogalmazta meg a belpolitikai válságról alkotott véleményét Ludovic Orban.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Theresa May: a Brexit után az ...
Ellopott Picasso-festmény: bocsánatot ...
4500 iskola kap wireless ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ