Birtokba vehetik a kolozsváriak a Vasutas parkot
Vissza

Birtokba vehetik a kolozsváriak a Vasutas parkot

Elfogadta a kormány azt a kormányhatározatot, amellyel a Vasutas park átkerül a kolozsvári önkormányzat tulajdonába – tájékoztat Csoma Botond, parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.

“Interpellációt és kérdést is fogalmaztam meg a parkkal kapcsolatosan a képviselőházban. Minden esetben azt kértem, hogy a kormány ruházza át a park tulajdonjogát Kolozsvár Önkormányzatára. A kormányhatározat értelmében a Vasutas Park újra a kincses város tulajdona lehet, a kolozsváriak pedig birtokba vehetik a város második legnagyobb zöldövezetét.” – magyarázta a képviselő.

A Vasutas park 5,3 hektár nagyságú zöldövezet, mely eddig a közlekedési minisztérium kezelése alá tartozott. A terület évek óta gondozatlan és elhagyatott. A mostani kormányhatározat megteremti a kolozsvári önkormányzat számára azt a lehetőséget, hogy felújítsa a nagyközönség számára a parkot. “Örvendek, hogy végre lehetőség nyílik arra, hogy a kolozsváriak birtokukba vegyék ezt a parkot, egy régi és jogos kérésünk valósul meg ezáltal” – zárja közleményét Csoma. 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea nem mond le!
Vb-2018, E-csoport, 2. forduló: ...
Dragnea lemondását követeli az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ