Bírálta a kormányfőt az akasztásos kijelentéséért a PSD nőszervezetének elnöke
Vissza

Bírálta a kormányfőt az akasztásos kijelentéséért a PSD nőszervezetének elnöke

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) nőszervezetének elnöke, EP-képviselő bírálta Mihai Tudose miniszterelnököt azért a megjegyzéséért, amelyet a székelyföldi autonómia témában tett, megjegyezve, hogy az akasztással vagy halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentéseknek európai szintű következményei lehetnek.

Dăncilă sajtóközleményben fejtette ki, hogy az Európai Unió tagországaként meg kell óvni azokat az értékeket, amelyeket felvállaltak a csatlakozással, és ez elsősorban a vezető politikusokra hárul. Figyelmeztette a kormányfőt, hogy legyen figyelmesebb és felelősségteljesebb a megynilatkozásaiban, és megengedhetetlen, hogy olyan témákat és oly módon tárgyaljon, amelyeket majd félreértelmezhetnek, mint akik nem tartják be az európai értékeket. Elhatárolta magát az akasztásra és halálbüntetésre utaló kijelentésektől, amelyek szerinte büntethetők. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam, amely nem vitatható.

Mint ismeretes, nagy port kavart Mihai Tudose miniszterelnök kijelentése, amelyben a székelyföldi autonómia tervezet kapcsán arra figyelmeztetett, hogy amennyiben az „ottani intézményeken a székely zászló fog lengeni, mindannyian ott fognak lengeni mellette”. 

Borítókép: Viorica Dăncilă, forrás YouToube


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Juncker: európai uniós vezetőktől is ...
Velencei Bizottság: hatályon kívül kell ...
Z.

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ